Συντήρηση σχολικών μονάδων

Στη συντήρηση σχολικών κτιρίων, ενόψει και της νέας σχολικής περιόδου, προχωρά ο δήμος Ωραιοκάστρου. Αντικείμενο των εργασιών είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις στο σύνολο των σχολικών μονάδων του διευρυμένου δήμου, ώστε να αντιμετωπιστούν, κατά το δυνατόν, εκκρεμότητες και προβλήματα κυρίως σε υποδομές, όπως οι μονώσεις και οι στεγανώσεις.
Αναλυτικά οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί είναι:
5ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου (Σκάρα)
Στο εν λόγω σχολείο οι εργασίες εκτελέστηκαν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου λόγω έκτακτης απαίτησης ώστε να προλάβουν να προετοιμαστούν οι αίθουσες έγκαιρα. Έγιναν αποκαταστάσεις των διαρροών εργασίας, επάλειψη με στεγανωτικά υλικά, κατασκευή επιχρισμάτων, εσωτερική βαφή όλου του κτιρίου.
1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου
Στο εσωτερικό του σχολείου πραγματοποιήθηκαν αστάρωμα και βάψιμο όλων των αιθουσών και διαδρόμων και αποκατάσταση υγρασιών. Εξωτερικά έγινε αποξήλωση όλων των σαθρών τμημάτων, αποκατάσταση όλων των παλαιών τμημάτων σκυροδέματος, κατασκευή όλων των επιχρισμάτων, αποκατάσταση όλων των προβλημάτων υγρασίας, αστάρωμα και βάψιμο όλου του κτιρίου περιμετρικά, αποκατάσταση σπασμένων μαρμάρινων επιφανειών και μονώσεων των προβολών του κτιρίου. Καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του πευκώνα που βρίσκεται ανάμεσα στο 1ο και το 4ο δημοτικό σχολείο.
3ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου
Πραγματοποιήθηκε αστάρωμα και βάψιμο αίθουσας και του γραφείου νηπιαγωγών.
Δημοτικό Λητής
Ολοκληρώθηκε το εσωτερικό βάψιμο στο παλαιό κτίριο, έγινε αποκατάσταση όλων των σπασμένων κεραμιδιών, επιδιόρθωση στέγης στα σημεία διαρροών σε όλα τα τμήματα της, καθαρισμός και επιδιόρθωση των υδρορροών. Επίσης, αποκατάσταση υγρασιών, αποξήλωση σαθρών επιχρισμάτων, κατασκευή νέων επιχρισμάτων, αστάρωμα και βαφή όλου του παλαιού κτιρίου εξωτερικά. Στα εσωτερικά τμήματα πραγματοποιήθηκε
αστάρωμα, βαφές και αποκατάσταση εργασιών στο νέο κτίριο σε συγκεκριμένους χώρους που είχαν έντονες φθορές, αποκατάσταση κακοτεχνιών στέγης και καθαρισμός και επισκευή υδρορροών, αστάρωμα και βαφή των αιθουσών του ισόγειου κτιρίου.
1ο Νηπιαγωγείο Λητής
Αστάρωμα και βαφή εσωτερικών αιθουσών, αποκατάσταση επιχρισμάτων και βαφή εξωτερικών οροφών που είχαν έντονες ρηγματώσεις.
2ο νηπιαγωγείο Λητής
Αστάρωμα και βαφή εσωτερικών αιθουσών, αποκατάσταση υγρασιών και βαφή στις τουαλέτες και τον διάδρομο.
1ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου
Αστάρωμα και βαφή όλων των εσωτερικών χώρων καθώς και των μεταλλικών προστατευτικών.
2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου
Αστάρωμα και βαφή εσωτερικού διαδρόμου και εσωτερικών θυρών.
Δημοτικό Μελισσοχωρίου
Αποξήλωση σαθρών επιχρισμάτων, αποκατάσταση υγρασιών, νέα επιχρίσματα, αστάρωμα και βαφή όλου του σχολικού συγκροτήματος και στα δύο κτίρια εσωτερικά.
Νηπιαγωγείο Πενταλόφου
Αποξήλωση εσωτερικής τοιχοποιίας, μεταφορά ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, κατασκευή νέου χωρίσματος για δημιουργίας μεγαλύτερης αίθουσας, βαφή εσωτερική νέας αίθουσας και διαδρόμου. Επισκευή στέγης, αντικατάσταση κεραμιδιών, επιδιόρθωση διαρροών, μόνωση καμινάδας κατασκευή και επισκευή υδρορροών.
Δημοτικό Πενταλόφου
Επισκευή στέγης, αντικατάσταση κεραμιδιών, επιδιόρθωση διαρροών, μόνωση καμινάδας, καθαρισμός και επισκευή υδρορροών.
Στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής συμπεριλαμβάνονται οι εργασίες μόνωσης, βαφής, επιδιόρθωσης στεγών και υδρορροών στο δημοτικό σχολείο Γαλήνης, στο 1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, το 1ο λύκειο Ωραιοκάστρου, το νηπιαγωγείο Δρυμού, το δημοτικό σχολείο Δρυμού, το νηπιαγωγείο Μονολόφου, και το 3ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, στο οποίο μάλιστα θα δημιουργηθούν καινούριες τουαλέτες και αίθουσα διδασκαλίας. Επίσης προβλέπονται εργασίες στον αύλειο χώρο του 2ου νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου.
«Προφανώς, τα προβλήματα και τα αιτήματα των σχολικών μονάδων είναι πολλά και στην πλειονότητά τους εύλογα. Ως δημοτική αρχή ιεραρχούμε τις προτεραιότητες έχοντας πλήρη καταγραφή της κατάστασης και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου μας ομαλά», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.
image
image
image
image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.