Σχέδιο Ενίσχυσης Κυπριακών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την διερεύνηση ξένων αγορών

[ad_1]

Οικονομική ενίσχυση σε κυπριακές επιχειρήσεις για κάλυψη των εξόδων μετάβασης σε χώρες του εξωτερικού με αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια έρευνας αγοράς σε χώρες όπου προτίθενται να εξάγουν τα προϊόντα τους για πρώτη φορά, παρέχει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Η οικονομική αυτή ενίσχυση θα παρέχεται στους δικαιούχους μέχρι δύο φορές τον χρόνο και θα καλύπτει τα έξοδα μετάβασης ενός ατόμου μόνο για ταξίδι σε οικονομική θέση, μέχρι του ποσού των €855 ανά ταξίδι. Σε περιπτώσεις όπου μία έρευνα αγοράς καλύπτει πέραν της μιας χώρας, το ποσό της χορηγίας δεν μπορεί να ξεπεράσει τα €855.

Οι αιτητές θα πρέπει να υποβάλουν το σχετικό έντυπο αίτησης προς το Υπουργείο είτε δια χειρός, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, τουλάχιστον 15 ημερολογιακές ημέρες πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού. Τονίζεται επίσης ότι ο αιτητής δεν πρέπει να έχει διερευνήσει τη συγκεκριμένη αγορά του εξωτερικού κατά τα τελευταία τρία χρόνια και ούτε να έχει πραγματοποιήσει εξαγωγές στην αγορά αυτή κατά τα τρία τελευταία χρόνια.

Τέλος να σημειωθεί ότι το Σχέδιο δεν καλύπτει αιτητές που λαμβάνουν μέρος σε εκθέσεις, αποστολές ή/και άλλες δραστηριότητες που διοργανώνονται κατά την ίδια περίοδο από το Υπουργείο, άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες ή/και από άλλους φορείς του ιδιωτικού τομέα.

The post Σχέδιο Ενίσχυσης Κυπριακών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την διερεύνηση ξένων αγορών appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.