Σωτήρης Τσιόδρας: «Ανησυχώ πολύ για τα κρούσματα»

Σωτήρης Τσιόδρας: «Ανησυχώ πολύ για τα κρούσματα»

Την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Παρασκευής με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στα σύνορα.

Ο καθηγητής εξέφρασε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την κατάσταση στα Βαλκάνια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να μη χαλαρώσουν ενώ μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε αυστηροποίηση μέτρων.


Σήμερα ανακοινώνουμε 41 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3772, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

990 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1969 (52.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αυτοδιοίκηση.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.