Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Θεσσαλονίκη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

[ad_1]

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Θεσσαλονίκη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, άτομο που ενέχεται στην παράνομη μεταφορά και προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για 24χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου, αλλά και δύο ακόμη συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα και απείθεια.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (05-07-2017) στην Εγνατία Οδό, στα διόδια της Ανάληψης, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα (όχημα διακίνησης και όχημα προπομπός) οι οδηγοί των οποίων προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη όπου στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο ύψος της Νέας Ιωνίας, το όχημα με τους διακινούμενους εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα διαπιστώθηκε η μεταφορά δεκατριών (13) αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Ακολούθησαν επισταμένες αναζητήσεις και για το δεύτερο όχημα (προπομπός), που είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του στην περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς και τη σύλληψη του 24χρονου αλλοδαπού οδηγού.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη έναντι χρηματικού ποσού.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα ως μέσα μεταφοράς και (2) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.