Σύμβαση μεταξύ Δικτύου ΠΟΑΥ Θερμαϊκού Κόλπου και ΑΠΘ για τις μυδοκαλλιέργειες

Σύμβαση μεταξύ Δικτύου ΠΟΑΥ Θερμαϊκού Κόλπου και ΑΠΘ για τις μυδοκαλλιέργειες

Σύμβαση μεταξύ του Δικτύου ΠΟΑΥ Θερμαϊκού και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπέγραψαν ο Δήμαρχος Δέλτα και Πρόεδρος του φορέα Ευθύμιος Φωτόπουλος με τον επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας του έργου και Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ Χαρίτων Χιντήρογλου. Με τη σύμβαση ανατίθεται στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ η επιστημονική μελέτη για την αποτύπωση της υφιστάμενης περιβαλλοντικής κατάστασης του θαλάσσιου πυθμένα σε θέσεις υφισταμένων και νέων μονάδων μυδοκαλλιέργειας της ΠΟΑΥ  Θερμαϊκού  (περιοχές Χαλάστρας, Κυμίνων, Ημαθίας).

Για την υλοποίηση της επιστημονικής μελέτης και την τεκμηρίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης του πυθμένα θα πραγματοποιηθούν υποθαλάσσιες επισκοπήσεις με αυτόνομη κατάδυση για τη φωτογραφική τεκμηρίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης του πυθμένα, διάρκειας 30min, από αυτοδύτη του φορέα χρηματοδότησης, καθώς και ποιοτική και ημι-ποσοτική εκτίμηση της σύνθεσης των στερεών αποβλήτων του πυθμένα στην περιοχή ενδιαφέροντος της ΠΟΑΥ Θερμαϊκού από το σύνολο των υποθαλάσσιων λήψεων.

«Προχωρούμε ένα ακόμη βήμα για τη στήριξη της μυδοκαλλιεργητικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, στο πλαίσιο των καταστατικών σκοπών του Δικτύου ΠΟΑΥ Θερμαϊκού Κόλπου. Συγκεκριμένα, με την υλοποίηση της επιστημονικής μελέτης για την περιβαλλοντική αποτύπωση του πυθμένα συνδράμουμε στην έκδοση, από την αδειοδοτούσα αρχή, των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας από μετεγκατάσταση. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουμε για μία ακόμη φορά τη βούλησή μας για την στήριξη των μυδοκαλλιεργειών, που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.