Σ. Αναστασιάδης: Δεν θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ

Σ. Αναστασιάδης: Δεν θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ

 

Ως αναγκαία μεταρρύθμιση που εκσυγχρονίζει, επικαιροποιεί και επεκτείνει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών των ακινήτων και μία  προσπάθεια διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, με διόρθωση των αδικιών του παρελθόντος, που δεν θα οδηγήσει στην αύξηση του ΕΝΦΙΑ, χαρακτήρισε την νέα αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωϊ στον Ρ/Σ  real fm 107,1.

« Η μεταρρύθμιση αυτή ήταν αναγκαία διότι εκσυγχρονίζει, επικαιροποιεί και επεκτείνει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών των ακινήτων. Οι αντικειμενικές αξίες αναπροσαρμόζονται, για να πλησιάζουν τις εμπορικές αξίες. Γνωρίζουμε ότι υπήρχε μια χαώδης διαφορά σε ορισμένες περιοχές ανάμεσα στις  αντικειμενικές και εμπορικές αξίες. Διορθώνει αδυναμίες, κενά και αδικίες του παρελθόντος σε βάρος πολλών ιδιοκτητών.  Διευρύνει τη φορολογητέα βάση και επιτρέπει τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών επί της ακίνητης περιουσίας, ιδίως μέσω του ΕΝΦΙΑ, που αναδιαμορφώνεται, χωρίς να αυξάνεται το συνολικό δημοσιονομικό ποσό που αναμένεται να αποφέρει.

Δηλαδή τα συνολικά έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να αυξηθούν» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την καταψήφιση του ν/σ για την άρση των περιορισμών στο εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων εκλογέων κατοίκων του Εξωτερικού, από τα κόμματα της αριστεράς τόνισε:

 

« Απέδειξαν με τη στάση τους και κυρίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση,  ότι έθεσαν για μία ακόμη φορά το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από το Εθνικό, γιατί η δυνατότητα της συμμετοχής των Ελλήνων εκλογέων κατοίκων  του Εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους  χωρίς περιορισμούς, αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα και επιπλέον μεγαλώνει την Ελλάδα»

 

Για το  Κορονοπάρτι στο ΑΠΘ, αν είναι κάτι που τον ανησυχεί και γιατί δεν παρεμβαίνει η Αστυνομία ανέφερε:

« Μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με την πανδημία κανένας λογικός άνθρωπος  δεν δικαιούται να λέει ότι δεν ξέρει ή ότι δεν πιστεύει στον ιό.

Την ώρα μάλιστα που η μεγάλη πλειονότητα της  κοινωνίας συνεχίζει να τηρεί τα μέτρα και να έχει εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστεί, συμπεριφορές που υπονομεύουν την προσπάθεια δεν μπορούν να είναι αποδεκτές.

Η αντιμετώπιση του Κορονοπάρτι στο ΑΠΘ δεν είναι υπόθεση μόνο της Αστυνομίας αλλά και των πανεπιστημιακών αρχών και των ίδιων των φοιτητών, που δεν θα πρέπει να δείχνουν χαλάρωση τη στιγμή που δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και ο κίνδυνος είναι ακόμη εδώ»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.