Σ. Αναστασιάδης : Ελπίζουμε στη λύση μέσω διπλωματίας

Σ. Αναστασιάδης : Ελπίζουμε στη λύση μέσω διπλωματίας

 Την ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξή του στον RealFM 107,1 και στη δημοσιογράφο Μελίνα Καραπαναγιωτίδου ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Το σημαντικό είναι να τελειώσει το κακό. Εύχομαι οι συνομιλίες να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα και να σταματήσει το αιματοκύλισμα. Μιλάω καθημερινά με εκπροσώπους των ομογενών μας και η κατάσταση που μου μεταφέρουν είναι τραγική. Βρίσκονται σε καθεστώς πανικού έχοντας ζήσει τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης και των γειτονικών πόλεων κλεισμένοι για μέρες στα υπόγεια προτού οδηγηθούν με κονβόι μακριά από την περιοχή. Οι ροές προσφύγων από την Ουκρανία προς τη χώρα μας είναι καθημερινές. Μέχρι τώρα έφτασαν 1500 στην Ελλάδα και ο αριθμός θα αυξηθεί, παρότι η απόσταση που έχουν να διανύσουν είναι  μεγάλη. Για τους πολίτες της Ουκρανίας πιο εύκολη λύση είναι να παραμείνουν στις γειτονικές χώρες με την προσδοκία ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους όταν τελειώσει ο πόλεμος».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρατήρησε ότι είναι νωρίς να γίνει κάποια εκτίμηση: «Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε ήδη πρόβλημα λόγω πανδημίας με τον τουρισμό από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Δεν μπορεί να υπολογίσει κανείς αυτή τη στιγμή διότι υπάρχουν ακυρώσεις αλλά υπάρχουν και κρατήσεις».

 Σε ερώτηση τέλος για το πρότζεκτ του υπό ανέγερση Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στο Φίλυρο, ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι υπάρχει δέσμευση του υπουργείου Μεταφορών ώστε να βελτιωθεί ο δρόμος και να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση. «Πρέπει όλοι να πιέσουμε χωρίς διχασμούς ώστε να τελειώσει το έργο, να γίνει ο δρόμος έγκαιρα πριν ολοκληρωθεί το νοσοκομείο».

https://www.youtube.com/watch?v=5a0zBHTpAMk&t=299s

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.