Σ.Αναστασιάδης: Η Αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι προσεκτική όταν κάνει κριτική διότι οι μνήμες είναι πολύ νωπές

Σ.Αναστασιάδης: Η Αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι προσεκτική όταν κάνει κριτική διότι οι μνήμες είναι πολύ νωπές

“Η Αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι προσεκτική όταν κάνει κριτική διότι οι μνήμες είναι πολύ νωπές” τόνισε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωϊ στο  FLASH RADIO 99,4 και την εκπομπή «Blender»

Όπως είπε, το πρώτο μέλημα για την κυβέρνηση ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η επιλογή αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει, ότι η υπηρεσία 112 λειτούργησε καθοριστικά για την έγκαιρη ειδοποίηση των πολιτών, ενώ παράλληλα λειτούργησε το σχέδιο για την εκκένωση των οικισμών με ασφάλεια.

Αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους ανέφερε:

« Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει  να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι στον  ιδιωτικό και δημόσιο τομέα  θα υπόκεινται μία φορά την εβδομάδα σε υποχρεωτικό τεστ , ενώ αντίστοιχα για όσους εργάζονται σε εστίαση, εκπαίδευση και δομές φροντίδας ηλικιωμένων,  δύο φορές την εβδομάδα.

 Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και βεβαίως τη δυνατότητα το Εθνικό Σύστημα Υγείας να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του και ας καταλάβει ότι αυτό δεν γίνεται ούτε τιμωρητικά , ούτε υπάρχει κάποια άλλη πρόθεση αλλά γίνεται για να μπούμε σε κάποια κανονικότητα , για να προστατευτεί το σύνολο της κοινωνίας»

Για τις πυρκαγιές, αν αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αν οφείλονται σε εμπρησμούς είπε:
« Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η βασική αιτία των πυρκαγιών είναι οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την κλιματική αλλαγή. Παρατεταμένος καύσωνας, ξηρασία κλπ. Είναι συνθήκες που βλέπουμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά επίσης στην υπόλοιπη Μεσόγειο και στον υπόλοιπο κόσμο, σε Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία κ.α.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις εμπρησμών. Μετά από ένα πολύ μεγάλο και παρατεταμένο καύσωνα, σε ένα πολύ μικρό διάστημα , ξέσπασαν ταυτόχρονα δεκάδες δασικές πυρκαγιές. Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε και ήταν πολύ πιο προετοιμασμένος από ότι άλλες χρονιές. Τελικά φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετός, διότι περίπου 20 Χώρες έστειλαν βοήθεια επίγεια και εναέρια και κάποιοι συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη , άρα θα πρέπει ο επόμενος σχεδιασμός, κάτι που κάνει ήδη η κυβέρνηση να επικεντρωθεί περισσότερο στην πρόληψη παρά στην κατάσβεση που φάνηκε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη»

Για τη  θέση της Ελλάδας απέναντι στο ενδεχόμενο νέων μεταναστευτικών ροών μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν σημείωσε:

« Η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, μπορεί με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα να διαχειρίζεται το ζήτημα. Φυλάει τα σύνορά της με επάρκεια και με τα αποτελέσματα που όλοι έχουμε δει στις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε στον Έβρο και τα νησιά. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε στον Έβρο η κατασκευή του φράχτη μήκους περίπου 40 χιλιομέτρων, σε πολύ κρίσιμα σημεία των συνόρων μας.

Ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του είπε ότι «είναι σημαντικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει τις χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα έχουμε πρόσθετες ροές μεταναστών στην Ευρώπη».

 Αυτό που επιχειρήθηκε στο παρελθόν, δηλαδή η μαζική εισροή μεταναστών, θα αποτραπεί όπως και τότε.

https://www.youtube.com/watch?v=epByysO7BKw

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.