Σ. Αναστασιάδης: Στηρίζουμε τους πολίτες με αίσθημα ευθύνης

Σ. Αναστασιάδης: Στηρίζουμε τους πολίτες με αίσθημα ευθύνης

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής

«Η στήριξη των πολιτών είναι από τα πρωταρχικά μελήματα της κυβέρνησης που κινείται με αμεσότητα, ρεαλισμό και αίσθημα ευθύνης υιοθετώντας απτά και συγκεκριμένα μέτρα προς την κοινωνία», τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Η ομιλία του κ. Αναστασιάδη έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός στις τοποθετήσεις των ομιλητών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Η καταστροφολογία είναι το προσφιλές και ευνοϊκό πεδίο αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι δεν διδαχτήκατε τίποτα από την περίοδο της διακυβέρνησής σας. Κυκλοφορούμε κι εμείς στην κοινωνία, τις λαϊκές, την αγορά και  η εικόνα δεν είναι αυτή που θέλετε να παρουσιάσετε. Άλλωστε την επιτυχημένη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν την επιβεβαιώνουν μόνο ξένοι οργανισμοί και χώρες αλλά και η σταθερή δημοσκοπική διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «ήρθε σε μία έκτακτη, δύσκολη συγκυρία κατά την οποία η Κυβέρνηση έκρινε ότι έπρεπε να κινηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικά για να μην έρθουν σε δυσχερή θέση χιλιάδες συμπολίτες μας.  Για τον λόγο αυτό, μέτρα όπως αυτά, δεν πρέπει να «εργαλειοποιούνται» για «ρηχές», αδιέξοδες και αχρείαστες πολιτικές αντιπαραθέσεις που ξεκινούν και καταλήγουν στο γνωστό και θλιβερά επαναλαμβανόμενο «όχι σε όλα».

Για τους συνταξιούχους και τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε 48 δόσεις (από 24 που ίσχυε)  στη φορολόγηση για αναδρομικά ποσά συντάξεων, ο κ. Αναστασιάδης παρατήρησε:«. Είναι μία δίκαιη ρύθμιση που απηχεί το πνεύμα της κοινωνικής ευαισθησίας που μας διακρίνει και πρέπει να μας διακρίνει, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων στο πλαίσιο πάντα της διασφάλισης της δημοσιονομικής πειθαρχίας».

Τέλος για την απαλλαγή κατά 100% από το φόρο εισοδήματος των επιδομάτων επικίνδυνης εργασίας, των πτητικών επιδομάτων και της ειδικής αποζημίωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων Ε.Κ.Α.Β. για αεροδιακομιδές, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Αναγνωρίζουμε το έργο και ανταποδίδουμε την προσφορά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΚΑΒ,  που στάθηκαν στο ύψος τους και σε κάθε δύσκολη συγκυρία στηρίζουν την κοινωνία».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.