Σ. Αρναούτογλου: Χειμώνας στα βόρεια, Φθινόπωρο στα κεντρικά και Άνοιξη στα νότια (video)

Σ. Αρναούτογλου: Χειμώνας στα βόρεια, Φθινόπωρο στα κεντρικά και Άνοιξη στα νότια (video)

Στα τρία θα χωριστεί η χώρα μας το επόμενο 24ωρο-48ωρο. Σε μια αρκετά χειμωνιάτικη βόρεια Ελλάδα όπου τα χιόνια θα πλησιάσουν και χαμηλά ημιορεινά υψόμετρα, σε μια φθινοπωρινή κεντρική χώρα όπου ο καιρός θα είναι κατά τόπους μαλακός με κάποιες βροχές και χιόνια αρκετά ψηλά, και σε μια σχεδόν ανοιξιάτικη νότια χώρα -κυρίως στην Κρήτη και στα νότια νησιωτικά τμήματα- όπου η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά και ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα μαλακός ενώ αναμένεται και η μεταφορά αφρικανικήςς σκόνης.

Η Αττική θα έχει από το πρωί αυξημένη συννεφιά η οποία ενδέχεται να δώσει βροχές στις πιο βορειοδυτικές περιοχές του νομού. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και αργότερα οι βροχές θα γίνουν περισσότερες και θα εντοπίζονται σε ολοένα περισσότερες περιοχές ενώ από αργά τη νύχτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.
Οι άνεμοι νότιοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 7 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουν μέσα στη νύχτα βροχές στα χαμηλά και χιονοπτώσεις στα 600 μέτρα και ορεινότερα, προς το ξημέρωμα όμως τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και μάλιστα μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών δεν αποκλείεται να υπάρξει καιρική ανάπαυλα, να σταματήσουν δηλαδή τα φαινόμενα εντελώς. Προς το βράδυ θα ξεκινήσει πάλι να βρέχει στα πεδινά και να χιονίζει στα ορεινά στα 700 με 800 μέτρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διεθύνσεις στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.