Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και φέτος

Με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται η καταβολή τελών κυκλοφορία με τον μήνα.

Δίνει  τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους μόνο για μερικούς μήνες, καταβάλλοντας μέρος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τη διάταξη, οι κάτοχοι Ι.Χ. οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία, μπορούν να άρουν την ακινησία καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας ως εξής:

• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

• Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2018 καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους, συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς σε δύο θέματα: πρώτον το όχημα πρέπει να είναι ασφαλισμένο. Δεύτερον, αν δεν επιστρέψουν τις πινακίδες στη συμφωνημένη ημερομηνία, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο το οποίο είναι το ισόποσο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας δηλαδή ακόμη και πάνω από 1000 ευρώ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.