Τέλος απαγόρευσης διαδημοτικών μετακινήσεων από Δευτέρα του Πάσχα 3/5 -Τι θα ισχύει με SMS

Τέλος απαγόρευσης διαδημοτικών μετακινήσεων από Δευτέρα του Πάσχα 3/5 -Τι θα ισχύει με SMS

Οι επιχειρήσεις εστίασης θα κλείνουν στις 11 το βραδύ για τους καθήμενους πελάτες, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

Από τις 3 Μαΐου που είναι η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και δε θα χρειάζεται να στέλνει ο πολίτης SMS για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης όπως δήλωσε χτες στον ΣΚΑΪ 100,3 ο ΓΓ. Εμπορίου ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονταν μόνο τα Σαββατοκύριακα ενώ τις καθημερινές ορίζονται από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που τις επιτρέπει μόνο για επίσκεψη σε ιατρό ή μετάβαση σε κατάστημα λιανικής ή κέντρου αισθητικής.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος μένει για παράδειγμα στον Πειραιά θα μπορεί να μεταβεί για φαγητό ή για καφέ στην Αθήνα.

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εστίαση, επεσήμανε ο ΓΓ. Εμπορίου.

Όπως τόνισε, οι επιχειρήσεις αυτές θα κλείνουν στις 11 το βραδύ για τους καθήμενους πελάτες, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

Ο ΓΓ. Εμπορίου σημείωσε ότι προκειμένου να μεταβεί κάποιος πολίτης σε εμπορικό κέντρο πρέπει να έχει ραντεβού σε κάποιο κατάστημα και όχι απλά να πάει για βόλτα, για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να μη λειτουργούν τα καταστήματα take away στα εμπορικά κέντρα.s

Στα SMS αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ  είπε για τις δυσκολίες που προκαλούνται από το click inside στην αγορά.  Ο κ. Γεωργιάδης τοποθέτησε την κατάργηση του sms για τις μετακινήσεις όχι νωρίτερα από τρεις εβδομάδες μετά, έτσι ώστε να έχουν πραγματοποιηθεί αρκετοί εμβολιασμοί.

Play Video
Ξεκαθάρισε πάντως ότι για την ώρα δεν καταργείται το γενικό sms.

Aναφερόμενος ειδικά στο ωράριο των εστιατορίων, που θα κλείνουν στις 23:00, εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23:00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.