Τέμπη: Οι αυθεντικοί διάλογοι που μπήκαν στη μονταζιέρα

Τέμπη: Οι αυθεντικοί διάλογοι που μπήκαν στη μονταζιέρα

Σε νέο κύκλο καταγγελιών για κυβερνητική συγκάλυψη των υπαίτιων του εγκλήματος στα Τέμπη έχει οδηγήσει τα τελευταία 24ωρα δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» για μονταζιέρα στα Τέμπη.

Την ώρα που βρίσκεται στον αέρα η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ – που στηρίζουν Νέα Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ – το κρίσιμο ερώτημα για το «ποιος είχε μπει παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ για να παραποιήσει τις συνομιλίες» παραμένει αναπάντητο.

Την Δευτέρα, η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε τις δύο αυθεντικές συνομιλίες, που μπήκαν στη μονταζιέρα προκειμένου να ενισχυθεί το αφήγημα της κυβέρνησης περί ανθρώπινου λάθους.

Στο ένα απ’ αυτά ακούγεται ο σταθμάρχης Λάρισας να αναφέρεται σε ένα μηχανοδηγό με το όνομα «Σωτήρης». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος» πρόκειται για οδηγό τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

Όμως από το ηχητικό που διέρρευσε λίγες μόλις ώρες από το τραγικό δυστύχημα λείπει η επίμαχη αναφορά στο όνομα «Σωτήρης». Αντιθέτως ακούγεται κατευθείαν η φράση «Βασίλη, σε ακούω» και αμέσως μετά «φεύγεις, φεύγεις».

Με αυτό τον τρόπο, αφήνεται να εννοηθεί πως ο σταθμάρχης απευθυνόταν στον μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου – κάτι που καταδεικνύει πως η κοπτοραπτική έγινε σκόπιμα.

Οι απομαγνητοφωνήσεις από τα δύο αυθεντικά ηχητικά

Στο πρώτο ακούγεται ο εξής διάλογος:

– Η Λάρισα ακούει;
– Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως είσοδο, φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων.
– Ευχαριστούμε πολύ.

Στο δεύτερο ακούγεται:

-Βασίλη, Σωτήρη πάμε
-Βασίλη, σε ακούω
-Φεύγεις, φεύγεις
-Έγινε, καλό βράδυ
-Καλή συνέχεια

dnews.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.