Τανωμένος σορβάς – Η πιο νόστιμη σούπα είναι ποντικής καταγωγής – Ιδανική στα πρώτα κρύα
Υλικά για 4 μερίδες
2 λίτρα νερό
250 γρ. κορκότο ή πλιγούρι
1 ξερό κρεμμύδι τριμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμένο
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ. σ. βούτυρο αγελαδινό
1 κ. σ. αποξηραμένο δυόσμο
αλάτι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λαδάκι ή βούτυρο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
- Ρίχνουμε το νερό και περιμένουμε να βράσει.
- Πλένουμε το πλιγούρι και μόλις το νερό βγάλει μπουρμπουλήθρες, το βράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
- Αφού βράσει το πλιγούρι, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το γιαούρτι. Το ζουμί είναι περίπου 2 βαθιές κουτάλες.
- Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, βάζουμε το δυόσμο. Αφήνουμε τον τανωμένο σορβά στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη.