Ταξιδιωτικές συμβουλές από πρώην πράκτορα της CIA

[ad_1]

Ταξιδιωτικές συμβουλές από πρώην πράκτορα της CIA

Οδηγίες για την ασφάλεια στα ταξίδια σήμερα βρίσκονται παντού, όμως ποτέ κανείς δεν σκέφτεται ότι κάτι τόσο τραγικό μπορεί να συμβεί στον ίδιο.

Πρακτικά, ο καταλληλότερος άνθρωπος για να δώσει απαντήσεις είναι ένας ταξιδιωτικός πράκτορας. Όμως ένας άλλος πράκτορας, με προϋπηρεσία στη μεγαλύτερη μυστική υπηρεσία της Αμερικής, CIA, μπορεί να δώσει ακόμη πιο ουσιαστική βοήθεια. 

Ο πρώην πράκτορας της CIA, Jason Hanson, διαβεβαιώνει οτι λαμβάνοντας o ίδιος υπόψη του 10 μέτρα ασφαλείας, μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο στις διακοπές, και γι αυτό τα έχει ως δεύτερη φύση.

Δείτε τί προτείνει στο oyster.com…

1. Κάνετε έρευνα αγοράς πριν ξεκινήσετε

Photo by Kevin Doncaster via Flickr

Ο Hanson προτείνει την εκτενή έρευνα στο διαδίκτυο πριν την επιλογή προορισμού ή την απόρριψή του. Προτείνει επίσκεψη στη σελίδα του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ για αξιόπιστη ενημέρωση όσον αφορά την ασφάλεια του προορισμού.

2. Ψηφιοποιήστε τα σημαντικά έγγραφα και φέρετέ τα μαζί σας σε ένα ασφαλές στικ

Photo by Custom USB via Flickr

Ενώ προτείνει τα αντίγραφα, ο Hanson καλεί τους πελάτες του να έχουν μαζί τους ένα ασφαλές στικ (flash drive) το οποίο θα περιέχει όλα τα σημαντικά έγγραφα όπως αντίγραφα του διπλώματος οδήγησης, του διαβατηρίου, της ασφάλεια ταξιδίου, των κρατήσεων του ξενοδοχείου, των πληροφοριών πτήσης και τηλέφωνα πρεσβειών καθώς και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε. Έχετε το στικ αυτό μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

3. Αποφύγετε το πορτοφόλι που κρέμεται από το λαιμό

Photo via www.shacke.com

Συνήθως οι τουρίστες δεν καταφέρνουν να κρύβουν με αυτόν τον τρόπο το πορτοφόλι τους καθώς το φορούν έξω από την μπλούζα. Όπως και να το φοράτε, ο Hanson προτείνει να μην το προτιμήσετε καθώς είναι τόσο αναγνωρίσιμα που οι κλέφτες μπορούν και τα ξεχωρίζουν μέσα από το πλήθος αφαιρώντας τα. Αντί αυτού, προτείνεται ένα κρυφό πορτοφόλι που μπορεί να προσαρτάται στη ζώνη και να κρύβεται στη μέσα μεριά του παντελονιού. Προτείνονται ακόμη εκείνα που διαθέτουν προστασία η οποία εμποδίζει την υποκλοπή στοιχείων από τις πιστωτικές κάρτες. 

4. Κρατήστε το στόμα σας κλειστό όσον αφορά τα ταξιδιωτικά σχέδια

Photo by jburke601 via Flickr

Αυτό προτείνεται γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιός ακούει, ή διαβάζει. Οι κακοποιοί παρακολουθούν τα social media και τα περισσότερα αδικήματα προέρχονται από ανθρώπους που γνωρίζετε, είτε άμεσα είτε είναι φίλοι φίλων. Αν δημοσιεύσετε οτι θα πάτε στη Ντίσνειλαντ, τότε ο κόσμος ξέρει οτι το σπίτι σας θα είναι άδειο.

5. Κλείστε δωμάτιο σε ψηλό όροφο και έχετε ένα επιπλέον κλειδί

Photo by Jonathan Haeber via Flickr

Ένας εύκολος τρόπος να ξεγελάσετε τους τρίτους ότι δεν είστε ένας εύκολος στόχος, επειδή ταξιδεύετε μόνος -η, είναι να ζητήσετε ένα επιπλέον κλειδί από τη ρεσεψιόν. Επίσης, εφόσον τα περισσότερα αδικήματα συμβαίνουν στους χαμηλούς ορόφους, προτείνεται να κλείσετε δωμάτιο από τον τρίτο όροφο κι επάνω.

6. Μην χρησιμοποιείτε το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου

Photo by luftholen via Flickr

“Ποτέ δεν αφήνω διαβατήριο ή οτιδήποτε αξίας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τα χρηματοκιβώρια δεν έχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και σχεδόν οποιοσδήποτε εργαζόμενος στο ξενοδοχείο μπορεί να παρακάμψει τον κωδικό και να τα ξεκλειδώσει”, αναφέρει ο Hanson.

Είναι σημαντικό να έχει κανείς μαζί του το διαβατήριο επειδή ποτέ δεν ξέρεις πώς οι κυβερνήσεις αντιδρούν, επομένως η απόδειξη της εθνικότητάς σας και του ταξιδίου σας είναι σημαντικά.

7. Βάλτε συναγερμό που ενεργοποιείται με το άνοιγμα της πόρτας

Photo via White Eastern's YouTube account

Το τοποθετείτε στην πόρτα του δωματίου όταν πέφτετε για ύπνο και αν οποιοσδήποτε προσπαθήσει να την ανοίξει, ενεργοποιείται ο συναγερμός, αποτρέποντας συνήθως τη διάρρηξη.

8. Να συμπεριφέρεστε όπως οι ντόπιοι

Photo by zoetnet via Flickr

Είναι σημαντικό να δείχνετε και να λειτουργείτε όπως ένας ντόπιος, σεβόμενοι τα έθιμα και την κουλτούρα του προορισμού. Μην προκαλείτε φασαρία, να ντύνεστε κατάλληλα, να είστε ευγενικοί και να περπατάτε με αυτοπεποίθηση. Μάθετε τις επιλογές μετακίνησης πριν αφήσετε το ξενοδοχείο. 

9. Να είστε ένα βήμα μπροστά από τους απατεώνες

Photo by japanexperterna.se via Flickr

Στους περισσότερους προορισμούς οι περισσότεροι κάτοικοι είναι καλοί, όμως κάθε τόσο ορισμένοι είναι απατεώνες. Να είστε προετοιμασμένοι. Να γνωρίζετε τις τυπικές απάτες στα ταξίδια και να αποφεύγετε τις καταστάσεις όπου κινδυνεύετε να γίνετε το θύμα. Μερικές φορές οι συνέπειες μπορεί να είναι πιο οδυνηρές από μια απλή κλοπή του πορτοφολιού. 

10. Καλέστε ταξί από αξιόπιστους παρόχους της υπηρεσίας

Photo by NH53 via Flickr

Με την άνθιση υπηρεσιών όπως οι AirBnb, Uber και Lyft, οι κάποτε αναγνωρίσιμες γραμμές της ασφάλειας έχουν θολώσει. Τόσο το Uber όαο και το Lyft έχουν καθιερώσει δικές τους ειδοποιήσεις ασφαλείας. Χρησιμοποιήστε την κρίση σας και να επιθυμείτε επιπλέον διαβεβαιώσεις, προτείνεται η χρήση ταξί και υπηρεσιών μεταφοράς με αυτοκίνητο αποκλειστικά από τα ξενοδοχεία.

tornos.gr

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.