Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Ταυτοποιήθηκε ο «απατεώνας των ATM»: 42χρονος άδειαζε λογαριασμούς με τη μέθοδο της...

Ταυτοποιήθηκε ο «απατεώνας των ATM»: 42χρονος άδειαζε λογαριασμούς με τη μέθοδο της απασχόλησης

Τέλος στη δράση ενός 42χρονου ημεδαπού έβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τούμπας – Τριανδρίας. Μετά από μεθοδική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις κλοπών από ανυποψίαστους πολίτες που χρησιμοποιούσαν αυτόματα μηχανήματα ανάληψης (ATM).


Η μέθοδος της «απασχόλησης»

Ο δράστης δρούσε με συγκεκριμένο σχέδιο, εκμεταλλευόμενος στιγμές απροσεξίας των θυμάτων του:

  • Η Περιοχή Δράσης: Η δραστηριότητά του εκτεινόταν στις ευρύτερες περιοχές της Τούμπας, της Τριανδρίας, της Καλαμαριάς και του Χαριλάου.

  • Το Χρονικό Διάστημα: Οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις έλαβαν χώρα από την 1η Νοεμβρίου 2025 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2026.

  • Η Λεία: Συνολικά, ο 42χρονος κατάφερε να αφαιρέσει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων το ποσό των 10.000 ευρώ περίπου.

  • Ο Τρόπος: Προσέγγιζε τα θύματα την ώρα που βρίσκονταν στο ATM και με τη μέθοδο της απασχόλησης (απόσπαση προσοχής), κατάφερνε να ολοκληρώσει συναλλαγές ή να αφαιρέσει κάρτες και χρήματα χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτός.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα