Τα γάντια και οι μάσκες μιας χρήσεως δεν ανακυκλώνονται

Τα γάντια και οι μάσκες μιας χρήσεως δεν ανακυκλώνονται

Την προσοχή των πολιτών εφιστούν ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία Καθημερινότητας στην αναγκαιότητα να μην απορρίπτουν τα χρησιμοποιημένα γάντια και τις μάσκες μιας χρήσεως στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης -παρά μόνον στους συμβατικούς κάδους των σύμμεικτων απορριμμάτων- ούτε ασφαλώς στους δρόμους της περιοχής.
«Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη, ώστε να κρατήσουν τον δήμο μας καθαρό. Ας τους σεβαστούμε όλοι και ειδικά τώρα ας διαχειριστούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα τα απορρίμματά μας, ώστε να τους βοηθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να συνεχίσουν υγιείς την εργασία τους», είναι το μήνυμα που στέλνει η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Σοφία Δημητριάδου.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση στους μπλε κάδους, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών έρχονται σε άμεση επαφή με τα υλικά αυτά (γάντια και μάσκες) στη φάση της χειροδιαλογής, με αποτέλεσμα να εγείρονται πρόσθετοι κίνδυνοι για την υγεία τους.

Εσείς ξέρετε που πρέπει να πετάτε τα γάντια και τις μάσκες μιας χρήσης για να μην γίνουν εστία διάδοσης του κορονοϊού;

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.