Τα κερδοφόρα επαγγέλματα με ζήτηση και χωρίς πτυχίο

Η ζήτηση για επαγγέλματα που απαιτούν δεξιότητες οι οποίες δεν αποδεικνύονται με κανένα πτυχίο είναι υπαρκτή σε όλο τον κόσμο. Ιδίως σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, συνοδεύονται και από υψηλούς μισθούς.

Παρότι στην Ελλάδα της κρίσης οι δουλειές έχουν λιγοστέψει, ωστόσο, και στη χώρα μας υπάρχουν επαγγέλματα που μας δίνουν κατευθείαν πρόσβαση σε εργασία με καλές απολαβές, χωρίς να απαιτείται να κάνουμε πανεπιστημιακές σπουδές.

Άλλωστε, οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως ένα πτυχίο πανεπιστημίου δεν εξασφαλίζει από μόνο του δουλειά, ούτε και ικανοποιητικές αμοιβές.

Φυσικά, η επιλογή ενός από τα παρακάτω επαγγέλματα δεν σημαίνει ότι θα αποκτήσουμε αυτόματα οικονομική άνεση. Όπως σε όλες τις δουλειές, οι υψηλές απολαβές εξαρτώνται από εμάς τους ίδιους και την απόδοσή μας. Επιπλέον, όταν λέμε χωρίς πτυχίο δεν εννοούμε χωρίς απολύτως καμία εκπαίδευση. Βέβαια, κάποια επαγγέλματα που ακολουθούν μπορούμε να τα διδαχτούμε και από μόνοι μας, και κάποια άλλα δεν θέλουν κατάρτιση, παρά μόνο όρεξη και ερευνητικό χαρακτήρα. Μερικά απαιτούν κατάρτιση από κάποια τεχνική σχολή ή ΙΕΚ, συνήθως με μονοετή ή διετή φοίτηση.

Σχεδιαστής ιστοσελίδων – Web Developer

Ο προγραμματισμός ιστοσελίδων αποτελεί μια σχετικά νέα δουλειά, καθώς αναπτύχθηκε ως επάγγελμα κυρίως τα τελευταία 20 χρόνια. Μαζί με τη δημιουργία Mobile Apps, είναι οι δύο τομείς που γνωρίζουν σημαντική ανάπτυξη στις ημέρες μας. Υπάρχουν δεκάδες δωρεάν υπηρεσίες που μπορούν να μας διδάξουν προγραμματισμό. Δεν χρειάζονται απαραίτητα σπουδές στο πανεπιστήμιο, ούτε να πληρώσουμε για μαθήματα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο για να μάθουμε το επάγγελμα χωρίς κόστος. Ως εκ τούτου, είναι μια καλή αρχή για κάποιον που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μαθαίνοντας γλώσσες όπως η PHP, Python, MySQL, Node, HTML κ.α. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι πολλοί web developers που αμείβονται πλουσιοπάροχα, ξεκίνησαν να ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο από μόνοι τους, διαβάζοντας και πραγματοποιώντας πειράματα, κάτι που σε έναν μεγάλο βαθμό συνεχίζεται και σήμερα.Οι προγραμματιστές αυτών των ιστοσελίδων έχουν φτάσει να πληρώνονται πολλές χιλιάδες ευρώ και να είναι περιζήτητοι. Μάλιστα, μερικοί κατάφεραν να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι δημιουργώντας και λειτουργώντας οι ίδιοι τις ιστοσελίδες που κατασκεύασαν.

Τεχνικός τηλεπικοινωνιών

Πρόκειται από τα επαγγέλματα με ζήτηση, καθώς στην εποχή του ίντερνετ που ζούμε, τα πάντα συνδέονται με την τηλεπικοινωνία.

Στις ημέρες μας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι ανάγκες σε αυτόν τον τομέα. Αυτό οφείλεται στη γεωμετρική πρόοδο της τεχνολογίας που έχει αυξήσει και τη ζήτηση των τεχνικών τηλεπικοινωνιών. Η εκπαίδευση γίνεται σε τεχνικές σχολές, ΙΕΚ και ΕΠΑΛ.

Εκπαιδευτής Σκύλων

Πρόκειται από τα επαγγέλματα εκείνα που μπορούν να γίνουν πολύ προσοδοφόρα, αρκεί βέβαια να αγαπάμε τα ζώα. Το πρόγραμμα σπουδών για το δίπλωμα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς σκύλων διαρκεί συνήθως έξι με επτά μήνες και παρέχει στους σπουδαστές τόσο τις θεωρητικές όσο και τις πρακτικές γνώσεις που απαιτούνται να κατέχει ένας επαγγελματίας εκπαιδευτής. Στις ημέρες μας, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην αγορά καθαρόαιμων σκύλων, και άλλων κατηγοριών ημίαιμων. Παρά την οικονομική κρίση, η εκπαίδευσή των τετράποδων φίλων μας, αποτελεί έναν επαγγελματικό τομέα που ανθεί τα τελευταία χρόνια.Επειδή μάλιστα η εργασία που κάνουν οι εκπαιδευτές είναι χρονοβόρα και δύσκολη, τα ποσά που λαμβάνουν δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα.

Βοηθός μηχανικός αεροσκαφών

Πρόκειται για ένα από τα πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα, όπου η  εκπαίδευση γίνεται σε ΙΕΚ ή σε ΤΕΙ.Οι αεροπορικοί στόλοι μεγαλώνουν συνεχώς και η κίνηση των επιβατών αναμένουμε να αυξηθεί θεαματικά τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ολοένα και περισσότερες εταιρείες έχουν ανάγκη τους μηχανικούς συντήρησης αεροσκαφών.

Εξειδικευμένος τεχνίτης

Στους περισσότερους από εμάς ενδέχεται να είναι γνωστή η σοφή συμβουλή των γονέων, που μας έλεγαν χαρακτηριστικά: “Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε”.Πρόκειται για κάτι που παραμένει σε ισχύ και στις ημέρες μας, καθώς επαγγέλματα όπως ο υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μηχανικός αυτοκινήτων/μοτοσικλετών/σκαφών, ψυκτικός, και άλλα, είναι δουλειές πολύ απαραίτητες.Όλοι γνωρίζουμε πως τα τα σπίτια και τα οχήματά μας θα χρειάζονται πάντα συντήρηση και επισκευές. Η εκπαίδευση γίνεται σε τεχνικές σχολές, ΙΕΚ και ΕΠΑΛ.

Μεσίτης ακινήτων

Παρότι η αγορά των ακινήτων έχει πέσει σημαντικά λόγω κρίσης και ΕΝΦΙΑ, ωστόσο, εμείς οι Έλληνες είμαστε στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως, σε ό,τι αφορά την ιδιοκτησία ακινήτων.Ως εκ τούτου, ο μεσίτης είναι από τα επαγγέλματα που μπορεί να αποφέρει πολύ σημαντικά έσοδα, ιδίως αν μάθουμε τη δουλειά και μεσολαβούμε σε ακριβές πωλήσεις ακινήτων.Πόσο μάλιστα αν αναλογισθούμε πως δεν χρειάζεται καμία εκπαίδευση, παρά μόνο απολυτήριο Λυκείου.Φυσικά, απαιτείται εξωστρέφεια, δυνατότητα επικοινωνίας με τον κόσμο και πολύ τρέξιμο, προκειμένου να προσληφθεί κάποιος από ένα μεσιτικό γραφείο, ή να ανοίξει τη δική του επιχείρηση.Το να ξεκινήσει κανείς να ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα με επιτυχία, έγκειται κυρίως στα ιδιαίτερα στοιχεία του χαρακτήρα του, και όχι σε κάποια κατάρτιση με δαπανηρές και χρονοβόρες σπουδές.

Στενογράφος

Πρόκειται από τα επαγγέλματα που το ασκούν περισσότερο γυναίκες. Όμως, δεν είναι καθόλου απαγορευτικό και για τους άνδρες.Παρότι είναι αρκετοί αυτοί που θεωρούν ότι δεν είναι σπουδαίο και αποδοτικό ως επάγγελμα, ωστόσο, ο στενογράφος είναι μια ειδικότητα δύσκολη ως προς την εξεύρεση του κατάλληλου επαγγελματία, με αποτέλεσμα αυτό να έχει φυσικά αντίκτυπο και στις οικονομικές απολαβές.Φυσικά, απαιτείται η φοίτηση σε κάποια εξειδικευμένη σχολή, αλλά η διάρκεια μάθησης είναι ιδιαίτερα μικρή. Συνήθως διαρκεί 1-2 μήνες και μπορεί να γίνει και εξ αποστάσεως, μέσω ίντερνετ.Η ζήτηση για στενογράφους είναι μεγάλη και εντοπίζεται τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Μάλιστα, γίνονται πολύ συχνά προκηρύξεις-  διαγωνισμοί όπου ζητούνται στενογράφοι για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα δικαστήρια.Επιπλέον, μεταξύ άλλων, οι στενογράφοι έχουν ζήτηση ως υπάλληλοι δικηγορικών και νομικών επιχειρήσεων, και σε πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Ιδιωτικός ερευνητής – Ντετέκτιβ

Είναι από τα επαγγέλματα που συνήθως τα ακολουθούν πρώην αστυνομικοί. Ωστόσο,  αυτό δεν ισχύει στο σύνολο των περιπτώσεων. Καθώς είναι μια δουλειά που δεν χρειάζεται καμία απολύτως κατάρτιση ή πτυχίο, μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε.

Οι ιδιωτικοί αστυνομικοί πληρώνονται συνήθως πολύ καλά για τις υπηρεσίες τους, αρκεί να έχουμε το δαιμόνιο του ντετέκτιβ, πολλή υπομονή, και ανήσυχο και διερευνητικό πνεύμα και χαρακτήρα.

εργασια

lifesteps.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.