Τα λύματα του Λαγκαδά έγιναν κομπόστ και δίνονται δωρεάν σε πολίτες

Τα λύματα του Λαγκαδά έγιναν κομπόστ και δίνονται δωρεάν σε πολίτες

Περίπου 10 τόνοι εδαφοβελτιωτικού υλικού άρχισαν να διατίθενται δωρεάν από τη ΔΕΥΑ Λαγκαδά. Το υλικό προέρχεται από τη λυματολάσπη η οποία παράγεται μετά από την επεξεργασία των αστικών λυμάτων Λαγκαδά και Χρυσαυγής, που καταλήγουν στον βιολογικό σταθμό του Λαγκαδά.

Οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται το εδαφοβελτιωτικό υλικό σε μικρές ποσότητες και μπορούν να το χρησιμοποιούν σε κήπους, στις αυλές αλλά και τις γλάστρες των σπιτιών τους.

«Με αυτόν τον τρόπο διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο τα απόβλητά μας και συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», επισήμανε στη Greenagenda.gr ο Απόστολος Πασχαλίδης, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ.

Η διάθεση του εδαφοβελτιωτικού γίνεται εντός της Μονάδας του βιολογικού σταθμού Λαγκαδά που βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου.

Στο μεταξύ, η ΔΕΥΑΛ αναμένει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η πρόταση της για την αγορά ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις δεξαμενές βοθρολυμάτων των χωριών του δήμου τα οποία δεν έχουν αποχευτευτικό δίκτυο που να συνδέεται με τον βιολογικό σταθμό του Λαγκαδά. Το κόστος αγοράς ανέρχεται σε 800.000 ευρώ.

του Νίκου Αβουκάτου
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.