Τα “νέα” απο τον ΟΑΣΘ

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους πολίτες η μετακίνηση τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
Η μικρότερη αναμονή στην στάση έχει καταγράφει στις δυο ώρες.
Κανένας εκπρόσωπος δεν υπάρχει για να δώσει πληροφορίες στις γραμμές που δίνονται στο κοινό.

Ο κ. Σάββας Παναγιωτίδης έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την χθεσινή απόφαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού για την δωρεάν από εδώ και στο εξής μετακίνηση των ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
Όπως είπε οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν πάνω τους σε περίπτωση τυχόν ελέγχου την αστυνομική τους ταυτότητα, την κάρτα ανεργίας και το αποδεικτικό ανανέωσής της.

Όπως είπε ακυρώνονται όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.

Σε ερώτηση του ΡΘ αν η απώλεια εσόδων από την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων επιφέρουν αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου, ο κ. Παναγιωτίδης ήταν κατηγορηματικός ότι το κόμιστρο δεν πρόκειται να αυξηθεί και τόνισε ότι δεν επιβαρύνονται τα ταμεία του ΟΑΣΘ, αλλά το αντίθετο.
«Ενώ υπήρχε ο νόμος 4331/15 για την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς η παλιά διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν τον εφήρμοζε. Επέβαλε σωρηδόν πρόστιμα σε ανέργους, μετά τα κοινοποιύσε το ΥΠΟΜΙΔΑ και μέσω της διαιτησίας εισέπραττε τα πρόστιμα ως επιπλέον έσοδο», ανέφερε.

Ο κ. Παναγιωτίδης προανήγγειλε ότι ο στόλος του ΟΑΣΘ θα ενισχυθεί με 40 λεωφορεία έως την ερχόμενη Τετάρτη. Πρόκειται για λεωφορεία που είχαν αποσυρθεί καθώς δεν είχε γίνει προμήθεια φρέον για τα κλιματιστικά τους.
Άλλα 60 με 70 λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας , καθώς έγινε προμήθεια ανταλλακτικών για την επισκευή τους, συμπλήρωσε.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ είπε ότι είναι στις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης το πρόβλημα με τα μηχανήματα έκδοσης πάνω στα λεωφορεία που δεν δίνουν ρέστα.
Εκτίμησε ότι θα γίνει μέσα στον Αύγουστο η καταβολή των δεδουλευμένων του Ιουλίου στους εργαζόμενους.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.