Τα παιδιά μπορούν να σώσουν ζωές!!

Τα παιδιά μπορούν να σώσουν ζωές!!

Η αρχή έγινε τον  Ιουνίο 2019 με το  Κids Save live

Στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου η ομάδα εκπαιδευτών του kids save lives δίδαξε την ΚΑΡΠΑ -καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση_ και τη χρήση απινιδωτη σε μαθητές της Δ’ και της Ε’ τάξης και διδασκάλους. Μας εδειξαν πώς να αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις πνιγμού, λυποθυμίας και καρδιακής ανακοπής. Πώς καλούμε το εκαβ και τι ακριβώς πρέπει να λέμε.

Πιστοποίηση Ανανηπτών από την ΟΜΑΚ και τοκ κ. Νικόλαο Γκούρτσα     Πιστοποίηση BLS.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τον Διευθυντή του E R C και αρχιεκπαιδευτή πρώτων βοηθειών κ. Νικόλαο Γκούρτσα και την εθελοντική ομάδα διάσωσης ΟΜΑΚ Ωραιοκαστρου πραγματοποίησε σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Εκπαιδεύτηκαν 30 άτομα οι οποίοι είναι πλέον πιστοποιημένοι ανανήπτες!!!

Αγορά δύο προπλασμάτων για εκπαίδευση των μαθητών

Το χειμώνα ο σύλλογος γονέων έκανε μια προσπάθεια να συλλέξει το απαραίτητο χρηματικό ποσό προκειμένου να αγοράσει και να διαθέσει στο σχολείο έναν απινιδωτή.

Η τοποθέτηση του απινιδωτή όμως έγινε από την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή.

Ως εκ τούτου το ποσό που είχε ήδη συγκεντρωθεί  αποφασίστηκε  με γενική συνέλευση να το διαθέσουμε για την αγορά εκπαιδευτικών προπλασμάτων, ώστε να εκπαιδεύονται οι μαθητές μας στις κινήσεις με τις οποίες μπορούν να σώσουν μια ζωή.

Το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου εξοπλίστηκε με δύο προπλάσματα. Και ήδη κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς έχουν δρομολογήσει την πιστοποίησή τους, ώστε να μπορούν να εκπαιδεύουν τους μαθητές μας στην καρδιοπνευμονικη αναζωογόνηση-ΚΑΡΠΑ- και στις πρώτες βοήθειες!!!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.