Τα προγράμματα Erasmus+ συνεχίζονται – Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου συμμετέχει ξανά

Τα προγράμματα Erasmus+ συνεχίζονται

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΚΑ229-Erasmus+2020- Code4Europe.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου συμμετέχουμε στο παραπάνω πρόγραμμα, επειδή πιστεύουμε ότι για την εκπαιδευτική επιτυχία και για την ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης των μαθητών, είναι σημαντική η προετοιμασία ενός προγράμματος κατάρτισης για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε Coding, STEΑM, Robotics. Στο πλαίσιο αυτού αξιοποιούνται εκπαιδευτικό υλικό και παιχνίδια, σύμφωνα με τους στόχους που περιλαμβάνονται στο έργο Code4Europe.

Από τις 23 Μαρτίου έως τις 25 Μαρτίου, το Istituto Comprensivo Corinaldo (Συντονιστής του προγράμματος), το Mustafa Necati Ilkokulu (Τουρκία), το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου(Ελλάδα), το Δημοτικό σχολείο Ivan Cankar (Κροατία), το Szkola Podstawowa Zakonu Pijarów im. O. Onufrego Kopczynskiego w Warszawie (Πολωνία),  το Agrupamento de Escolas João da Silva Correia (Πορτογαλία), ευρωπαϊκά συνεργαζόμενα σχολεία του έργου “Code4Europe”, συναντηθήκαμε στο Διαδίκτυο (Virtual meeting) για να παρουσιάσουμε την ομάδα εργασίας Erasmus + κάθε σχολείου και για να συζητήσουμε τις δραστηριότητες του έργου που υλοποιήθηκαν από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα. Επίσης τέθηκαν στόχοι για τον καλύτερο προγραμματισμό μελλοντικών δραστηριοτήτων του έργου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο επικεντρώνεται ακριβώς σε νέες μεθοδολογίες διδασκαλίας και ψηφιακά εργαλεία με δυνατότητα εφαρμογής σε όλους τους κλάδους του δημοτικού σχολείου, προωθεί δραστηριότητες κωδικοποίησης, ρομποτικής και STEAM, προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.