Τα σχέδια για την μαρίνα στο Μακεδονία Παλλάς

Πλωτό ενυδρείο, ελικοδρόμιο και πισίνες προβλέπει αρχιτεκτονική μελέτη για τη δημιουργία υπερσύγχρονης μαρίνας μπροστά ακριβώς από το πλήρως ανακαινισμένο Μακεδονία Παλλάς, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
IMG_9142
Η πρωτότυπη μαρίνα σε σχήμα άγκυρας, που βασίστηκε σε μελέτη που εκπονήθηκε από τον πολύπειρο Φινλανδό αρχιτέκτονα, Τίμο Ουράλα, ειδικό σε πλωτές κατασκευές, θα έχει μήκος 275 μ. και πλάτος 130 μ. (βάθος νερού από 4 έως 7 μ.), ενώ θα περιβάλλεται από τσιμεντένιους κυματοθραύστες γεμάτους βράχια.

Σύμφωνα πάντα με τη μακέτα η μαρίνα θα έχει ως αφετηρία της την υπάρχουσα ξύλινη εξέδρα της Νέας Παραλίας και εκεί ακριβώς προβλέπεται να κατασκευαστεί ελικοδρόμιο, ενώ στις εσωτερικές προβλήτες θα μπορούν να φιλοξενούνται γιότ από 20 έως 40 μέτρα, σε 12 θέσεις αγκυροβόλησης. Σούπερ γιοτ θα μπορούν να ελλιμενίζονται και στην εξωτερική πλευρά της μαρίνας, ενώ στην εσωτερική θα υπάρχουν και 8 επιπλέον αποβάθρες.
IMG_9144
Μέσα στη μαρίνα σχεδιάζεται να χτιστεί ένα πλωτό μικρό θαλάσσιο πάρκο 900 τ.μ. (72 μ. X 41 μ.), πάνω σε μία οβάλ πλατφόρμα 2.300 τ.μ. το οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να προσεγγίζουν μέσα από υποθαλάσσιους γυάλινους διαδρόμους. Στο κέντρο της μαρίνας θα βρίσκεται μία μεγάλη πισίνα η οποία θα περικυκλώνεται από ενυδρεία, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν σε αυτά μέσα από διαδρόμους και χώρους συναναστροφής. Προτείνεται, ακόμη, χώρος ηλιοθεραπείας για τους επισκέπτες, σε βεράντα στην οροφή του κτίσματος.
IMG_9145
Μένει να φανεί αν η μακέτα θα μετατραπεί σε έργο καθώς πέρα από τις επιχειρηματικές του διαστάσεις το εγχείρημα αφορά ολόκληρη την πόλη, αφού είναι προφανές ότι θα αλλάξει την εικόνα της νέας παραλίας, εξέλιξη η οποία θα χρειαστεί τη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
IMG_9143
Πηγή tud.fi

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.