Τα 52 του χρόνια κλείνει σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας

Τα 52 του χρόνια κλείνει σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Είναι γιος του πρώην προέδρου της Ν.Δ. και πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.Αδέρφια του η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αικατερίνη Μητσοτάκη και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1968 στην Αθήνα,γονείς του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η  Μαρίκα Μητσοτάκη.

Εκπαίδευση: Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1986 και σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Χάρβαρντ, από όπου αποφοίτησε με διάκριση, ενώ βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο για τη διπλωματική εργασία που εκπόνησε με θέμα τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ. Έκανε μεταπτυχιακό επάνω στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση στο Στάνφορντ και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Χάρβαρντ (ΜΒΑ)
Ομιλεί, πέραν των Ελληνικών, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Το 1997 παντρεύτηκε την πολωνικής καταγωγής Μαρέβα Γκραμπόφσκι, επιχειρηματία και πρώην τραπεζικό στέλεχος. Έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, την Σοφία, τον Κωνσταντίνο και την Δάφνη.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.