Τελετή αφής “Αλεξανδρείου Φλόγας”

ΑΦΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΦΛΟΓΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΠΕΛΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

11:30 Τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας. Παράδοση της Φλόγας στο Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο Γρηγόριο, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης.

12:00
 Έναρξη Λαμπαδηδρομίας.

12:10
 Διέλευση Φλόγας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

12:15 
Υποδοχή της Φλόγας στο χώρο της Eκκίνησης του Μαραθωνίου δρόμου, από μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

12:30
 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Τσουκνιδά, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης, στην Κεντρική πλατεία Δημοτικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας.

13:20
 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. της διοργάνωσης, στο Μουσείο Βαλκανικών Πόλεμων (Τόψιν), Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

13:50
 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. της διοργάνωσης, στο Μονοθάλαμο Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου.

14:20
 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. στην κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας (πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου)

15:00
 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Δέλτα κ. Μίμη Φωτόπουλο, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. στην Κεντρική πλατεία Σίνδου.

15:30
 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε στην πλατεία Ποντίων δημοτικού διαμερίσματος Διαβατών.

15:50
 Υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. στην κεντρική πλατεία του Κορδελιού.

16:00
 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρο Σούλα, , μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης στην πλατεία του Ευόσμου.

16:30
 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. της διοργάνωσης, στο χώρο της αφετηρίας του Δρόμου 10.000μ. στο Άγαλμα του δρομέα, στο Δημ. Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

16:45
 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης  κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης στην πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων.

17:15 Υποδοχή της Φλόγας στη ΔΕΘ-HELEXPO στην πύλη Εμπορίου (βόρεια πύλη, Εγνατία οδός), από το Διοικητικό Συμβούλιο της. Διέλευση δια μέσου της ΔΕΘ-HELEXPO προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

17:30
 Υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια η Φλόγα  διασχίζοντας το κέντρο της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου) διά της Λεωφ. Νίκης καταλήγει στον τελικό της προορισμό, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κοινό σημείο Τερματισμού όλων των Δρόμων του Αγωνιστικού Προγράμματος .

18:00
 Υποδοχή της Φλόγας από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης. Τοποθέτηση της επί του βωμού των Αγώνων. Η Αλεξάνδρειος Φλόγα θα ζεσταίνει τις καρδιές θεατών και αθλητών μέχρι τον τερματισμό όλων των συμμετεχόντων δρομέων, την Κυριακή 1 Απριλίου 2018.

17:30 – 19:30 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος και Πολιτιστικοί σύλλογοι της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.