«Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»: Γιατί ο Morgan Freeman προτιμά τον… ελληνικό τίτλο;

[ad_1]

«Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»: Γιατί ο Morgan Freeman προτιμά τον... ελληνικό τίτλο;

Μπορεί να συγκαταλέγεται σταθερά στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, ωστόσο ένας εκ των πρωταγωνιστών της, ο Morgan Freeman εξακολουθεί να «κρατά κακία» στους παραγωγούς του «The Shawshank Redemption» (Ελληνιστί, «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ».

 

Ο 79χρονος ηθοποιός, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του σοφού βαρυποινίτη «Ρεντ»  στην εξαιρετική ταινία του 1994,  εκμυστηρεύτηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Seth Meyers ότι ακόμα… εκνευρίζεται όταν ακούει τον τίτλο του φιλμ.

Ο λόγος είναι φυσικά ότι τον θεωρεί «υπεύθυνο» για την εισπρακτική αποτυχία της ταινίας.

Η αλήθεια είναι ότι, παρά τις θριαμβευτικές κριτικές που εισέπραξε από την πρώτη κιόλας εβδομάδας της προβολή του, το «The Shawshank Redemption», του σχετικά άγνωστου τότε σκηνοθέτη Frank Darabont, δεν τα πήγε και τόσο καλά στο box office. 
Συγκεκριμένα, έβγαλε μόλις $18 εκατομμύρια, αρκετά λιγότερα από τις άλλες μεγάλες επιτυχίες της χρονιάς, όπως το «Forrest Gump» και το «Pulp Fiction».

Η αιτία αυτής της αποτυχίας, κατά τον Freeman, είναι ο «φριχτός τίτλος του».

«Ο αρχικός τίτλος προήλθε από το βιβλίο του Stephen King “Rita Hayworth and the Shawshank Redemption”. Όμως δεν επιλέγεις το “Shawshank Redemption” όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το όνομα Rita Hayworth!», ανέφερε ο ηθοποιός στη συνέντευξή του.

«Είχε παραπονεθεί σχετικά αλλά μου είπαν “δεν θα χωράει στη μαρκίζα”. “Ε και; Βάλτε μόνο το Rita Hayworth”, τους απάντησα εγώ. Αλλά δεν με άκουσαν», συμπλήρωσε ο 79χρονος.

Το «The Shawshank Redemption» είναι η ταινία με την υψηλότερη βαθμολογία στο IMDB (9.3) ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί ο «Νονός».

Ο Stephen King πούλησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα του μόλις 96 σελίδων διηγήματος του στον τότε άγνωστο σκηνοθέτη Frank Darabont, μόνο για $5.651. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δημοφιλής συγγραφέας δεν εξαργύρωσε ποτέ την επιταγή, αλλά την κορνίζαρε και την έστειλε στον Darabont αρκετά χρόνια, αργότερα με το εξής σημείωμα: «Για την περίπτωση που χρειάζεσαι χρήματα για εγγύηση. Με αγάπη, Steve».

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.