Τελευταίες εξελίξεις κορονοϊού – Για Πανελλήνιες,παιδικές χαρές και Πρωτομαγιά

Τελευταίες εξελίξεις κορονοϊού Μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομές την Πρωτομαγιά

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού είχε ως εξής:

2.760.000 κρούσματα παγκοσμίως, 16 νέα στην Ελλάδα, 2.506 συνολικά

Στην Ελλάδα:

Συνολικά κρούσματα 2506

Νέα κρούσματα 16

Θάνατοι μέσης ηλικίας 130 μέσης ηλικίας 74 έτη

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 47 μέσης ηλικίας 67 έτη

Εξιτήριο πήραν από τις ΜΕΘ πήραν ασθενείς 63

Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε  ότι στα δικαστήρια θα χρησιμοποιούν όλοι μάσκα και αντισηπτικά,θα κρατούν αποστάσεις ένα άτομο αν δέκα τετραγωνικά μέτρα.

Σήμερα ξανά συνεδριάζει η επιτροπή για την οριστική απόφαση της σταδιακής άρσης των μέτρων,η οποία θα επέλθει με απαραίτητα μέτρα προστασίας. Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι, τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

Αισιόδοξο μήνυμα έρχεται απο την επιστημονική κοινότητα για την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου στο μέλλον, με την προϋπόθεση ότι ο ιός θα παραμείνει έτσι.

Ο κ.Τσιόδρας για την ανοσία στον ιό εξήγησε  ότι τo να χτίσει σταδιακά κανείς ανοσία σε αυτόν τον ιό είναι σημαντικό. Η σταδιακή ανοσία δεν είναι ακριβώς γνωστή αλλά σίγουρα δεν μπορεί να γίνει απότομα. Ακούγονται διφορούμενες απόψεις. Δεν συμφωνώ με την τοποθέτηση του ΠΟΥ, ότι αν κάποιος μολυνθεί μπορεί να ξαναμολυνθεί. Συμφωνώ ότι με τα αντισώματα κάποιος θα είναι ασφαλής για περίπου έναν χρόνο.
Όσο για το άνοιγμα των παιδικών χαρών,όπως κάνουν σε άλλες χώρες ο κ.Τσιόδρας δήλωσε ότι υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην άρση των μέτρων.

Είναι νωρίς να μιλάμε για τις Πανελλήνιες και δεν γίνεται να παραμείνουμε σε lockdown μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο,είπε κλείνοντας ο καθηγητής.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς
ξεκίνησε την ενημέρωσή του λέγοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε σε ποιο στάδιο της προσπάθειας βρισκόμαστε σήμερα.
Παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση σήμερα, μεγάλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων, τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο, μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομές την Πρωτομαγιά.
Τα μέτρα θα ισχύουν αυστηρά εως τις 4 Μαΐου.

Θα συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα και θανάτους,δυστυχώς,τόνισε ο Υφυπουργός.

Η άρση των μέτρων ή ακόμη και η επαναφορά τους θα εξαρτηθεί απο την εξέλιξη του ιού.

Η πορεία είναι δύσκολη αλλά για να βγούμε νικητές παραμένουμε σπίτι,είπε κλείνοντας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.