Τελικά ξέρει κανείς τι γίνεται με το 1090;Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι σχεδόν έτοιμο,φωτο

Η κατάσταση με το μεταναστευτικό πλέον έχει καταντήσει μια φιέστα στην οποία κάποιοι επωφελούνται και κάποιοι ταλαιπωρούνται.
Σαφή εικόνα του σχεδίου και εμπεριστατωμένο λόγο δεν έχει κανείς. Οι κατηγορίες δίνουν και παίρνουν και η κατάσταση των πολιτών πλέον “εμπόλεμη”…χωρισμένοι στους θετικούς και τους αρνητικούς στην δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών.
Η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει απαντήσεις,πριν λίγες ημέρες όλοι ήταν εν αναμονή της απάντησης της για τις προτάσεις των δημάρχων,για την δημιουργία κέντρου σε κατάλληλες περιοχές και αντ’ αυτού έστειλε ξημερώματα τα ΜΑΤ να απομακρύνουν τους διαδηλωτές και να περιφρουρήσουν το στρατόπεδο 1090 για να συνεχιστούν οι εργασίες.
Ακούσαμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Καμμένο να μιλά για κλείσιμο των συνόρων της χώρας κάτι που αν γίνει θα είναι καταστροφικό για την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο,ακούσαμε τον Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τόσκα να κατηγορεί τον δήμαρχος Ωραιοκάστρου ότι φασιστικοποιεί την τοπική κοινωνία, με τις συγκεντρώσεις κατοίκων και τις διαμαρτυρίες,συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες οι οποίες οργανώνονται απο την επιτροπή αγώνα κατοίκων των Διαβατών. Τον ακούσαμε ακόμη να λέει ότι η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών είναι αδύνατον να γίνει στην Θέρμη,διότι είναι η πιο ακριβή περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Ακούσαμε για το ποσό των 30Ε κατά κεφαλήν που θα εισπράττουν οι ΜΚΟ…και πολλά πολλά ακόμη!
Απο το ένα μέτωπο των πολιτών υπάρχει η πάγια στάση ότι η δυτική Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση,τα Ελληνικά Πετρέλαια,ο συνοικισμός των Ρομά,το αποτεφρωτηρίου νεκρών που ετοιμάζεται,οι φυλακές και τώρα έρχεται να προστεθεί και ένα κέντρο φιλοξενίας ανοιχτού τύπου με ανθρώπους διαφορετικής θρησκείας και κουλτούρας,με ότι συνεπάγεται αυτό. Παρουσιάζουν εικόνες και βίντεο με τους μετανάστες που προκαλούν ακραίες καταστάσεις στις ζωές των Ελλήνων. Αγανακτούν βλέποντας τους συμπατριώτες τους που δεν άντεξαν οικονομικά είτε να αυτοκτονούν είτε να κοιμούνται στα παγκάκια ενώ οι μετανάστες θα αγκαλιαστούν απο την χώρα.
Απο το άλλο μέτωπο των πολιτών υπερισχύει η άποψη ότι όλοι θα έπρεπε να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους αδιαφορώντας για την φήμη που τους ακολουθεί. Παρουσιάζουν παιδιά,έγκυες γυναίκες να κολυμπούν στα παγωμένα νερά και μερικούς απο αυτούς τους ανθρώπους να τους ξεβράσει το κύμα πνιγμένους.
Είδαμε τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Διαβατών,με την αιτιολογία της μη δράσης του απέναντι στους αρμοδίους και την υπόνοια τους οτι τους λέει ψέματα.
Έπειτα απο αυτό είδαμε την παραίτηση της επιτροπής αγώνα και την σύσταση μιας νέας.
Η επιτροπή αγώνα συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Διαβατών,έπειτα απο μια εβδομάδα σχεδόν και κατέληξαν οτι αύριο θα μεταβούν τα οχήματα του δήμου έξω απο το στρατόπεδο.
Αύριο επίσης θα υπάρξει συνάντηση με τον σύλλογο Ενεργοί Πολίτες Μαγνησίας-Διαβατών,έναν σύλλογο που μάθαμε ότι πρόεδρος είναι μέλος της επιτροπής αγώνα και δεν έχει ιδέα για την πρόσκληση αυτή…και ότι ο σύλλογος αυτός είναι ανενεργός…
Και σε όλο αυτό το κλήμα οι εργασίες του στρατοπέδου βρίσκονται στα τελειώματα:
image
image
image
image
image
image
image
image
image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.