Τζανάκης:  Να μην ανοίξουν τώρα τα σχολεία, να υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς

Τζανάκης:  Να μην ανοίξουν τώρα τα σχολεία, να υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς

Να μην ανοίξουν τα σχολεία τουλάχιστον για μία ακόμη εβδομάδα και να υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς κατά μία εβδομάδα, πρότεινε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη,  ο καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής τόνισε ότι: «Τουλάχιστον για μία εβδομάδα θα μπορούσαμε να μην ανοίξουμε, το έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές αυτό, σε θεομηνία, σε οτιδήποτε, δεν χάλασε ο κόσμος για μία εβδομάδα την οποία μπορούμε να αναπληρώσουμε στο τέλος του χρόνου. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η σπουδή γίνεται.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, θα πρέπει να καταλάβει ότι εκπροσωπεί και τα συμφέροντα των μελών της που είναι εκπαιδευτικοί, και οι οποίοι με το να επιστρέψουν στα σχολεία κινδυνεύουν να νοσήσουν, κάποιοι από αυτούς που είναι ευάλωτοι να πεθάνουν. Δεν θα πρέπει να πιέζεται ο υπουργός και η εκάστοτε κυβέρνηση, από συνδικαλιστές ή από οποιουσδήποτε, με συνέπεια να τον οδηγούν σε λάθος αποφάσεις. Θα πρέπει αντίθετα να τον βοηθήσουν και να πουν ευχαρίστως να κάνουμε μια βδομάδα αργότερα, προκειμένου να προστατευτούμε όλοι μας.

Γιατί δε βγαίνει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ να πει αυτήν την πρόταση: κύριε εμείς προτείνουμε την παράταση της σχολικής χρονιάς μια βδομάδα και την παράταση αυτών των διακοπών μια βδομάδα, προκειμένου να φύγουμε από το αδιέξοδο και να ανοίξουμε τα σχολεία ασφαλέστερα και για εμάς και για τα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Τζανάκης.

Αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στην Κρήτη, σημείωσε πως ο καθολικός αριθμός των διασωληνωμένων στην Κρήτη είναι με την μετάλλαξη Δέλτα. Για τις νοσηλείες ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι από τους νοσηλευομένους τουλάχιστον μέχρι χθες, είχαν 1 ή 2 περιστατικά νοσηλευομένων με Ομικρον, οι υπόλοιποι είναι με Δέλτα.

ΗΧΗΤΙΚΟ:

Η πρόταση για παράταση της σχολικής χρονιάς εδώ:

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.