Τηλεκπαίδευση με προβλήματα για Γυμνάσια, Λύκεια

Τηλεκπαίδευση με προβλήματα για Γυμνάσια, Λύκεια

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα για τα εξ αποστάσεως μαθήματα για τους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη τη χώρα.

Η έναρξη των μαθημάτων για τα Λύκεια έγινε στις 8:00 το πρωί και στις 8:30 για τα Γυμνάσια. Τα προβλήματα της πρώτης ημέρας ήταν πολλά, αφού η πρόσβαση μεσω τηλεκπαίδευσης στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αδύνατη, γεγονός που οφείλεται στην εταιρεία CISCO, που θα βγάλει σχετική ανακοίνωση.

Πάντως Η διάρκεια της διαδικτυακής διδασκαλίας για κάθε μάθημα θα είναι 40 λεπτά. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συνδέονται λίγο νωρίτερα από την έναρξη προκειμένου να γίνονται δοκιμές στην κάμερα και τον ήχο.

Η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει πλέον απλοποιηθεί. Οι μαθητές λαμβάνουν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο από τους καθηγητές τους και στην συνέχεια κλικάρουν πάνω σε αυτόν για να εισέλθουν στην ψηφιακή τάξη.

Με την είσοδό του στην ψηφιακή πλέον τάξη ο καθηγητής ελέγχει ποιοι μαθητές συμμετέχουν και βάζει αναλόγως τις απουσίες στο ηλεκτρονικό απουσιολόγιο. Η ύλη που θα καλυφθεί κρίνεται ως διδαχθείσα, ενώ οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο μάθημα, θα απαντούν σε ερωτήσεις όπως στη φυσική τάξη.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως έχει ανακοινωθεί, έχει εξασφαλίσει:
– την αναβάθμιση των δημόσιων δικτύων και πλατφορμών του Σχολικού Δικτύου
– την συνεργασία Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και CISCO Webex χωρίς χρέωση για το Δημόσιο
– την μηδενική χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους και
– την ενίσχυση του εξοπλισμού σχολείων με περισσότερες από 80.000 φορητές συσκευές.

Μέσω τηλεκπαίδευσης θα λειτουργούν επίσης τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τα Κολέγια και τα Πανεπιστήμια.

Σε πλήρη ετοιμότητα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση βρίσκονται και τα Φροντιστήρια.

Μετάβαση με SMS σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία

Κανονικά θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, καθώς και τα ολοήμερα.

Οι γονείς μαθητών του Δημοτικού για να πάρουν τα παιδιά τους από το Σχολείο θα πρέπει από αύριο να στέλνουν μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας τον κωδικό 4.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν στην τσάντα το έντυπο μετακίνησης που δίδεται από το κάθε σχολείο.

ΕΡΤ
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.