Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης λειτουργεί ο Δ. Ωραιοκάστρου

Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης λειτουργεί ο Δ. Ωραιοκάστρου

Στο πλευρό των μαθητριών και των μαθητών που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις βρίσκεται έμπρακτα ο δήμος Ωραιοκάστρου. Άρχισε να λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών, που φέτος εξετάζονται υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Οι μαθήτριες, οι μαθητές, καθώς επίσης και οι γονείς, μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2313304090 και 2313304082, που θα λειτουργούν ως τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης τους.

Η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης θα λειτουργεί Δευτέρα και Τρίτη από τις 16.00 έως τις 20.00, την Τετάρτη από τις 09.00 έως τις 20.00 και την Πέμπτη από τις 09.00 ως τις 13.00.

Στην τηλεφωνική γραμμή απαντούν εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ.), με διευθύντρια σπουδών την Κική Λέντζιου. Το Κέντρο είναι δια Βίου Μάθησης 1 πιστοποιημένο από τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Παιδείας υπό την διεύθυνση της. Ιδρύθηκε το 2006 με την επωνυμία Ακαδημία Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής. Μετονομάσθηκε σε Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής το 2011 προς συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς του Υπουργείου Παιδείας. Το Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ. προσφέρει προγράμματα εξειδικευμένης επαγγελματικής μετεκπαίδευσης, τα οποία απευθύνονται σε πτυχιούχους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγους, ψυχιάτρους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχιατρικούς νοσηλευτές. Το Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ. είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής, της Βρετανικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP) και του General Hypnotherapy Standards Council (G.H.S.C).

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης θα συνεχίσει να λειτουργεί για τις ανάγκες των πολιτών του δήμου Ωραιοκάστρου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.