Την ένταξή του στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν μαστογραφιών από το Θεαγένειο Νοσοκομείο ζητά ο δήμος Ωραιοκάστρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
[email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ένταξή του στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν μαστογραφιών από το Θεαγένειο Νοσοκομείο ζητά ο δήμος Ωραιοκάστρου

Θετική ανταπόκριση βρήκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, Γιώργο Πατούλη η πρόταση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση για συνεργασία του ΕΔΔΥΠΠΥ με το νοσοκομείο «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης με σκοπό την παροχή δωρεάν μαστογραφιών με την κινητή μονάδα του εν λόγω νοσοκομείου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης απέστειλε σχετική επιστολή στη διευθύντρια του Θεαγενείου Νοσοκομείου, Λιάνα Κουρτέλη- Ξουρή, με την οποία ζητά να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του δήμου Ωραιοκάστρου και του εν λόγω νοσοκομείου με σκοπό την παροχή δωρεάν μαστογραφιών με την κινητή μονάδα του νοσοκομείου, βάσει κριτηρίων, σε άπορες και ανασφάλιστες οι οποίες θα προτείνονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γαβότσης, στο δήμο Ωραιοκάστρου, ο οποίος από το 2012 είναι μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, το οποίο είναι το Εθνικό Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ζουν εκατοντάδες άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες οι οποίες θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα αυτό. «Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μία από τις βασικές νοσολογικές οντότητες που χρήζουν έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, ιδιαίτερα σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας», τονίζει ο κ. Γαβότσης.

Προηγήθηκε σχετική επιστολή και από τον πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), Γιώργο Πατούλη ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΕΔΔΥΠΥΥ είναι ένα Δίκτυο δήμων το οποίο σήμερα απαριθμεί 160 δήμους-μέλη από όλη την Ελλάδα και δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας και έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διοργάνωση προγραμμάτων υγείας σε μαζικό επίπεδο και οικονομικά αδύναμους πολίτες- ενήλικες και παιδιά. Ο κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε, λοιπόν, μέσα στο πλαίσιο της πρόληψης, και κατόπιν συνεννοήσεως με το δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση, ιατρό – γυναικολόγο (δήμος μέλος στο ΕΔΔΥΠΠΥ), να υπάρξει μία μεταξύ μας συνεργασία με σκοπό την παροχή δωρεάν μαστογραφιών με την κινητή μονάδα του νοσοκομείου σας, βάσει κριτηρίων, σε άπορες και ανασφάλιστες οι οποίες θα προτείνονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων – μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ της Βορείου Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Ωραιοκάστρου».
Δήμος

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.