Την Γεωργιανή μαφία πιάσανε στο Ωραιόκαστρο

Xτύπημα στη Γεωργιανή μαφία η οποία λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη έκαναν την παραμονή των Χριστουγέννων οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης οργανωμένου εγκλήματος στο Ωραιόκαστρο, καθώς έπειτα από επιχείρηση, πέρασαν στην σύλληψη τεσσάρων Γεωργιανών, οι οποίοι εμπλέκονται από τις διωκτικές αρχές σε μαφιόζικη οργάνωση, πραγματοποιήθηκε από. Στην κατοχή τους βρέθηκαν εννέα όπλα και ταυτότητες διαφόρων χωρών, και εξετάζεται η άμεση σχέση τους με καταδικασμένο ομοεθνή τους, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τις διεθνείς αστυνομικές αρχές “Εσκομπάρ της Ευρώπης”.

Η αστυνομική έρευνα έγινε με συμμετοχή πάνοπλων αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, με τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει στις διωκτικές αρχές να αφορούν την διακίνηση οπλισμού.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, βρέθηκαν όπλα ΄τύπου Καλάσνικοφ, Σκόρπιον και πιστόλια, τα οποία εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Επίσης κατασχέθηκαν ταυτότητες των συλληφθέντων που προέρχονται από τη Βουλγαρία και το Ισραήλ και αντιστοιχούν σε πραγματικά ονόματα, όμως με άλλες φωτογραφίες.

Ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είχε καταδικαστεί το περασμένο καλοκαίρι σε κάθειρξη 8 ετών, μαζί με τον 52χρονο Γεωργιανό Λάσα Σουσανασβίλι, σε βάρος του οποίου είχε επιβληθεί κάθειρξη 14 χρόνων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε απλώσει τα “πλοκάμια” της σε όλη τη Νότια Ευρώπη, έχοντας αρχικά κέντρο την Ισπανία και στη συνέχεια τη Θεσσαλονίκη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον της εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακκάλη, όπου άσκησε σε βάρος των τριών δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και σε βάρος του τέταρτου για άμεση συνέργια και για όλους για κακουργηματική κατοχή όπλων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.