Την πρώτη θέση το 2ο δημοτικό Γαλήνης στον διαγωνισμό ρομποτικής

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ομάδα του ομίλου ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλήνης Ωραιοκάστρου συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής FLL Greece που έγινε στις 7 και 8 Μαρτίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Noesis κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία Core Values ΕΜΠΝΕΥΣΗ και την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη.
Στον διαγωνισμό μετείχαν 60 ομάδες από όλη την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και πολλών Γυμνασίων και Λυκείων.
Τα παιδιά της ομάδας εργάστηκαν σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα με ομαδικότητα, μεθοδικότητα και κυρίως με ενθουσιασμό, καταφέρνοντας να παρουσιάσουν εκπληκτικά αποτελέσματα και στις τέσσερις κατηγορίες του Διαγωνισμού Core Values, Project, Robot Design και Robot Game.
Κατάφεραν να κατανοήσουν και να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έννοιες όπως καινοτομία, έρευνα, επιστήμη, δεξιότητα, τεχνολογία, σχεδιασμό και κυρίως αποτέλεσμα.
Σεβάστηκαν και αγωνίστηκαν κάτω από τις αρχές αυτού του διαγωνισμού που βασίζονται στην ομαδικότητα, τον σεβασμό του αντιπάλου και κυρίως στην κατανόηση ότι το μεγάλο έπαθλο είναι οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκτάς.
Στο ταξίδι τους αυτό τα παιδιά κέρδισαν πολλούς νέους φίλους. Μας έκαναν πολύ υπερήφανους δείχνοντας σε όλους ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά, εξωστρεφή και καινοτόμα. Να προάγουν το αίσθημα της ελευθερίας, το ομαδικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και να ενθαρρύνουν την συμμετοχή.
Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε
• τον Πατέρα Δημήτριο που μας παραχώρησε για μια ακόμη φορά τον χώρο του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας μας για τις ανάγκες της ομάδας μας,
• τους χορηγούς της ομάδας μας «Marmoline» και «Play Corner» που επωμίστηκαν το κόστος συμμετοχής,
• την κυρία Σιδηροπούλου Ελένη και τον κ. Δήμτσα Νίκο που με την βοήθεια τους μπόρεσε η ομάδα να έχει το ομορφότερο και εντυπωσιακότερο περίπτερο ολόκληρου του διαγωνισμού,
• τον κύριο Αρβανιτίδη Γιώργο διευθυντή του 1ου Γυμνασίου καθώς και τις κυρίες Βαργανελάκη Ηρώ, βιολόγο και Μιχαηλίδου Άννα πληροφορικό, που με πολύ προθυμία και ενθουσιασμό βοήθησαν την προσπάθεια των παιδιών,
• τον κύριο Μίλτο Πέντα δάσκαλο του σχολείου μας για την πολύτιμη βοήθειά του στην παρουσίαση της δουλειάς των παιδιών
• και όλους τους γονείς που για μεγάλο χρονικό διάστημα στάθηκαν κοντά στα παιδιά, βοηθώντας με κάθε τρόπο αυτήν τους την προσπάθεια αγνοώντας προσωπική κούραση, μετατρέποντας πολλές φορές την νύχτα μέρα ώστε να μπορέσουν να ετοιμάσουν τα πράγματα όπως άρμοζε στην μεγάλη αυτή προσπάθεια των παιδιών.
Κυρίως όμως ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τα παιδιά της ομάδας ρομποτικής για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν.
Πάντα θα τις θυμόμαστε με θαυμασμό!
image
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλήνης Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.