Τιμήθηκαν γυναίκες κυνηγοί αγριόχοιρων!

Τιμήθηκαν γυναίκες κυνηγοί αγριόχοιρων!

Γυναίκες κυνηγούς που συμμετείχαν τους τελευταίους μήνες ενεργά μέσα από κυνηγετικές ομάδες, στον έλεγχο του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στην εκδήλωση το “παρών” έδωσε ο Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, αλλά και πολλοί αυτοδιοικητικοί της Ηπείρου.

Ο κ. Αμυράς ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργο Αραμπατζή, καθώς και τον πρόεδρο της Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου Νίκο Παπαγρηγορίου για την τιμητική πρόσκληση να απονείμει τα βραβεία! Όπως δήλωσε, η Μαρία – Ελπινίκη, η Αγγελική, η Ελένη, η Πηνελόπη και η Ευδοξία είναι οι 5 νέες γυναίκες κυνηγοί, τις οποίες βραβεύσαμε σήμερα στα Γιάννενα, για τη συμμετοχή και την προσφορά τους στα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων. Τεράστιο πρόβλημα ο υπερπληθυσμός τους, κυρίως τα υβρίδια, καταστρέφουν καλλιέργειες και προκαλούν κινδύνους στους δρόμους.

Ο πρόεδρος της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, Νίκος Παπαγρηγορίου, τόνισε στην ομιλία του ότι η εκδήλωση δεν ήταν αφιερωμένη μόνο στις γυναίκες κυνηγούς που συμμετέχουν σε συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων. «Στην ουσία τιμούμε τις γυναίκες κυνηγούς στο σύνολό τους, όχι μόνο αυτές που συμμετέχουν ως μέλη στις Κυνηγετικές οργανώσεις αλλά σε όλη την επικράτεια στηρίζουν έμμεσα το κυνήγι» ανέφερε. Πρόσθεσε δε πως πανευρωπαϊκά αυξάνεται ο αριθμός γυναικών που ασχολούνται με το κυνήγι και την αειφόρο θήρα και εξέφρασε την ελπίδα οι γυναίκες αυτές να γίνουν στο μέλλον ακόμα περισσότερες για να συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του κυνηγιού και την ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας. Είναι απαραίτητο συμπλήρωσε, όλο και περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στα διοικητικά όργανα των κυνηγών. Τέλος, ο κ. Παπαγρηγορίου ευχαρίστησε τον Γιαννιώτη Υφυπουργό Περιβάλλοντος επειδή, όπως ανέφερε, στέκεται δίπλα στους κυνηγούς και πρόσφατα από του βήματος της βουλής, με αποστομωτικά επιχειρήματα απάντησε σε ανακρίβειες και ιδεοληψίες γνωστών πολιτικών κέντρων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Αραμπατζής αναφερόμενος στο κυνήγι των αγριόχοιρων τόνισε: «δεν είναι κάτι που το κάνουμε με χαρά, είναι κάτι που το κάνουμε γιατί πρέπει. Είναι κάτι που κάνουμε γιατί δεχτήκαμε και αναλάβαμε μια δημόσια ευθύνη στο σκέλος που μας αναλογεί, δεν είναι κάτι που μας ενθουσιάζει, είναι κάτι που κάνουμε για να ανταποκριθούμε σε μια πιεστική ανάγκη δημοσίου συμφέροντος. Για τον κυνηγό τα αγριογούρουνα δεν είναι απειλή».

Επεσήμανε από την άλλη πως οι Έλληνες κυνηγοί σταθερά τα τελευταία χρόνια έχουν σταθεί στο πλευρό της πολιτείας όσες φορές χρειάστηκε και συνεργάστηκε με την Κτηνιατρική Υπηρεσία για ασθένειες πανίδας και ζώων όπως η γρίπη των πτηνών, η λύσσα, ο ιός του δυτικού Νείλου και σήμερα η αφρικανική πανώλη των χοίρων.

pbnews.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.