ΤΙΤΑΝ: οι τελευταίες δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου για την καύση απορριμμάτων

ΤΙΤΑΝ: οι τελευταίες δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου για την καύση απορριμμάτων

Εν μέσω πανδημίας κορονοϊού πέρασε από το Υπουργείο Ανάπτυξης η έγκριση καύσης απορριμμάτων των δευτερογενών απορριμμάτων RDF και SRF στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ Α.Ε., που διατηρεί εργοστάσιο εντός των κατοικημένων περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης. Μαζικές αντιδράσεις από πρωτοβουλίες, δήμους της περιοχής και κόμματα της αντιπολίτευσης.
Οι περισσότεροι δηλώνουν κάθετα αντίθετοι σε αυτήν την έγκριση επικαλούμενοι την μελέτη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία που προκαλεί η καύση, δείτε αναλυτικά την σχετική μελέτη εδώ .

Μια απόφαση που πολλές φορές αποτράπηκε έπειτα απο ψηφίσματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας πρωτίστως απο τον Δήμο και τους δημότες του Παύλου Μελά αλλά και απο όμορους  άμεσα θιγμένους δήμους,ανάμεσα σε αυτούς και του Ωραιοκάστρου.

Οι τελευταίες δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης για το θέμα αυτό ήταν την Πέμπτη 30/4/20 έξω απο το δημαρχείο Παύλου Μελά,έπειτα απο κάλεσμα του δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και μια πρωτότυπη διαμαρτυρία της Πρωτοβουλίας κατά της καύσης,δείτε σχετικά εδώ)
Ο δήμαρχος επικεντρώθηκε στην αίσθηση των πολιτών ότι πάει να γίνει κάτι κρυπτό.
Σε αυτήν την αγωνία ο δήμαρχος ζητάει απο την κεντρική εξουσία πλήρη ενημέρωση και διαβούλευση. Αν στην διαβούλευση δοθούν όλες οι επεξηγήσεις στην διασφάλιση της υγείας, λόγω εξέλιξης τεχνολογίας, τότε θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε αυτό που αποφασίστηκε απο το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Να σταματήσει η εξέλιξη μέχρι να καταλήξουν σε κάτι που θα είναι αμοιβαία αποδεκτό,τόνισε.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις όλων των παρευρισκομένων την Πέμπτη 30/4/20

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.