Τι αλλάζει στη ζωή όσων έχουν εμβολιαστεί από το Σάββατο

Τι αλλάζει στη ζωή όσων έχουν εμβολιαστεί από το Σάββατο

Επιστροφή στην κανονικότητα για του εμβολιασμένους περιέγραψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοινώνοντας τι θα ισχύει από εδώ και πέρα.

Οι κόκκινες περιοχές, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν θα έχουν πλέον περιοριστικά μέτρα όπως η απαγόρευση της μουσικής και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, απλά θα λαμβάνουν τακτική ενημέρωση για την επιδημιολογική τους εικόνα έτσι ώστε να είναι σε επαγρύπνηση ο κόσμος και οι φορείς.

Ελευθερία στην κυκλοφορία, την ψυχαγωγία, την εστίαση αποκτούν από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου οι εμβολιασμένοι πολίτες της χώρας.

Ειδικότερα στην εστίαση και στους αμιγείς κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, όπου δηλαδή επιτρέπεται να εισέρχονται πλήρως εμβολιασμένα άτομα, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Δεν θα υπάρχουν οι ισχύοντες μέχρι τώρα περιορισμοί για καθήμενους αποκλειστικά, για τον αριθμό των θαμώνων, για τη μουσική, τον χορό, το ωράριο λειτουργίας κα.

Θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία, ενώ για το προσωπικό θα παραμείνουν ενεργοποιημένα όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται, δηλαδή και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία, καθώς και ο διπλός εβδομαδιαίος έλεγχος για το μη εμβολιασμένο προσωπικό.

Στους μικτούς χώρους οι εμβολιασμένοι θα συνυπάρχουν με τους ανεμβολίαστους εφόσον οι τελευταίοι έχουν υποβληθεί σε rapid test μέσα στο πρόσφατο 24ωρο, ενώ και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται όλοι οι πολίτες. Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Τα μέτρα θα έχουν ισχύ 15 ημέρες και θα επαναξιολογούνται και σε πρώτη φάση θα αρχίσει η εφαρμογή τους από το Σάββατο 09/10/2021.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.