Τι γίνετε με τις υποψηφιότητες στον δήμο Ωραιοκάστρου; Όλα τα ονόματα και οι διεργασίες

Στο Ωραιόκαστρο η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε νωρίς. Με δεδομένες τις υποψηφιότητες του Δ.Σαραμάντου και του Α.Γαβότση από …πέρυσι, ίσως είναι από τους λίγους με τόσο μακρά προεκλογική περίοδο. Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους υποψηφίους και κυρίως με αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ;

Το site avatonpress.gr δημοσίευσε ρεπορτάζ με τις δικές του πληροφορίες που αφορούν τον δήμο Ωραιοκάστρου το οποίο σας παραθέτουμε αυτούσιο:
“Μετά την ανακοίνωση του δημάρχου κ Δ. Σαραμάντουγια κάθοδό του στις εκλογές, το παζλ των υποψηφίων αρχίζει σιγά – σιγά και ολοκληρώνεται.  Την προηγούμενη  Κυριακή πληροφορίες του avatonpressλένε ότι  έγινε συνάντηση της ομάδας του κ Δ. Καρασαββίδη, για να καθορίσει την στάση της . Αρκετά ήταν τα άτομα που συναντήθηκαν στο κατάστημα του κ Καρασαββίδη για να συζητήσουν για τις επικείμενες εκλογές.
Ακόμη, λίγο πριν τις γιορτές ο νυν δήμαρχος έκανε δημοσκόπηση, ώστε να δεί που βρίσκεται η αποδοχή του απο την τοπική κοινωνία αλλά και ποια προβλήματα θεωρεί ο κόσμος σαν τα πλέον σημαντικά. Τα αποτελέσματα “δείχνουν” ένα προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του κ Γαβότση αλλά και ότι τα προβλήματα που θεωρούν σημαντικά οι πολίτες του Ωραιοκάστρου και των άλλων δημοτικών και τοπικών ενοτήτων είναι κυρίως η καθημερινότητα.
Ο κ Αστ. Γαβότσης  μετά το πραγματικά πολύ δυναμικό του ξεκίνημα, τις τελευταίες ημέρες κινείται σε ηρεμότερους  ρυθμούς, «ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες»,  παρ’ όλα αυτά  δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του γι’αυτό ίσως, στελέχη του «βρέθηκαν» σε κομματική συγκέντρωση της Ν. Δημοκρατίας.
Μετά λοιπόν, την υποψηφιότητα του κ Αστ. Γαβότση, την δήλωση Σαραμάντου και την κάθοδο του Α. Θεμελη (Λαική Συσπείρωση), ένας ακόμη υποψήφιος  είναι έτοιμος να ανακοινώσει την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές.
Αναφερόμαστε στον κ Θεοχάρη Αποστολίδη, γιατρός –ΩΡΛ και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σήμερα ο κ Αποστολίδης είναι περιφερειακός σύμβουλος Κεν. Μακεδονίας Ν. Θεσσαλονίκης. Πάντως ακόμη ο κ Αποστολίδης βρίσκεται σε διερευνητικό επίπεδο (;)

Να σημειωθεί ότι υπάρχει και η υποψηφιότητα, του Δάκη Μανουσάκη και της  παράταξής του, της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του  Ωραιοκάστρου, που δηλώνουν παρόντες να διεκδικήσουν την διοίκηση του δήμου, κάτι που όπως φαίνεται δεν το βλέπουν με καλό μάτι ορισμένες απο τις υπόλοιπες παρατάξεις. Είναι γνωστός ο καυστικός τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνει με τις ανακοινώσεις της η παράταξη αυτή και ο ίδιος ο κ Μανουσάκης.
Στα σκαριά όπως είχε γράψει το avatonpress είναι ακόμη μια υποψηφιότητα. Μάλιστα οι πληροφορίες του avatonpress  λένε ότι μετά την κυριακάτικη  συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέων οργάνων που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Ραιδεστού, όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές επιλέχθηκε τελικά  ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου που θα προταθεί στην ανοιχτή γενική συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου για να τεθεί επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης.
Η ανοιχτή αυτή λαική συνέλευση  θα γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου στο Ωραιόκαστρο, στην οποία θα γίνουν και τα επίσημα βαφτίσια της παράταξης.  Λέγεται ότι μετά από ψηφοφορία των μελών της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου μεταξύ δύο υποψηφιοτήτων  υπερίσχυσε τελικά με μεγάλη διαφορά δικηγόρος – μέλος της οργάνωσης. Βέβαια αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα να υποβληθεί εκεί (για πρώτη φορά) μια άλλη νέα υποψηφιότητα δείγμα και αυτό των ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών που διέπουν την Δημοτική Κίνηση Πολιτών και που κάνει την διαφορά με τις άλλες.

Οπότε μετά τις γνωστές υποψηφιότητες των Σαραμάντου, Γαβότση, Αποστολίδη, Μανουσάκη και Θεμελή προστίθεται και η υποψηφιότητα του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών που θα διεκδικήσει με μεγάλες αξιώσεις την είσοδο της παράταξης στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών αφού πιστεύεται ότι η αποδοχή της παράταξης είναι πολύ μεγάλη από τους δημότες και των τριών δημοτικών ενοτήτων.

Κλείνοντας, να παρατηρήσουμε δυο στοιχεία: το πρώτο ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών (δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι) άρχισαν να βρίσκονται παντού (!!!), σε όλες τις εκδηλώσεις (απο γάμους & βαφτίσια μέχρι κοπές πίτας κ.ά) και το δεύτερο και πιο σημαντικό, ότι αν θυμόμαστε καλά απο την ημέρα που πήρε την διοίκηση ο Δ. Σαραμάντος, όλοι μιλούσαν ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να υπάρξει δυνατή υποψηφιότητα απο το Ωραιόκαστρο. Τελικά, εκτός του κ Μανουσάκη, του κ Α. Θεμελή και ίσως του εκλεκτού της Δημοτικής κίνησης Πολιτών (είναι άγνωστο ακόμη το πρόσωπο) δεν υπάρχει αλλη υποψηφιότητα απο το Ωραιόκαστρο.”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.