Τοπικά lockdown – Με ωράριο η διασκέδαση – Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Τοπικά lockdown – Με ωράριο η διασκέδαση – Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα:

– Έως 24/08, το όριο των ατόμων σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές θα περιορίζεται στα 50, εξαιρούνται οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες (εστιατόρια, θέατρα, σινεμά).

– Έως 24/08 απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδαση από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια της Αττικής συμπεριλαμβανομένου και των νησιών του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

– Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στις οποίες ισχύει τόσο το όριο 50 ατόμων σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις όσο και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδαση από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί ανήκουν: Π.Ε. Κρήτης, Π.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Π.Ε. Αττικής. Οι Π.Ε Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής Λάρισας και Κέρκυρας, και οι δήμοι Μυκόνου, Πάρου Σαντορίνης Βόλου Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου. Ζακύνθου και Κω.

– Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο από 15/08 στις 6 το πρωί έως 24/08

– Παράταση έως 24/08 των μέτρων που ισχύουν στον Πόρο με τη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων να μεταφέρεται στις 12 τα μεσάνυχτα αντί για 11 η ώρα το βράδυ που ίσχυε ως σήμερα.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

– Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.

– Έως 31/08 τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοιό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία η back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου.

– Γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, καθώς και σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.