Τοποθέτηση Ανέστη Πολυχρονίδη για τα διόδια

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ-ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Προς τους κ.κ. Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Προέδρους και Μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων των δήμων Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου και Δέλτα.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Ωραιοκάστρου, κ. Πρόεδρε του Δ.Σ.,αγαπητοί Συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής σταθμού διοδίων επί της εξωτερικής περιφερειακής-Εγνατίας οδού, μεταξύ των κόμβων Κ2 (Διαβατά) και Κ4 (Ευκαρπία), βορειοδυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος, αποτελεί μιαν ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ παρέμβαση στον ζωτικό χώρο μεταξύ των ορίων των Δήμων μας και όχι μόνο.
Αντί να προχωρήσουν στην κατασκευή του κόμβου Κ3 ( Ωραιοκάστρου) που για “άγνωστους λόγους” δεν κατασκευάστηκε ποτέ και να αποκαταστήσουν τη χρόνια οδική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, προχωρούν στο επαναλαμβανόμενο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που θέλει κάθε “καθαρή επένδυση ” στα Ανατολικά και κάθε “ρυπογόνα παρέμβαση” στα Δυτικά .
Η λειτουργία του σταθμού διοδίων Ωραιοκάστρου εκτός της πρόσθετης καθημερινής οικονομικής επιβάρυνσης των κατοίκων και των εργαζομένων,θα αυξήσει τα μέγιστα και τον κυκλοφοριακό φόρτο στο ήδη ανεπαρκές παράπλευρο οδικό δίκτυο της Εγνατίας οδού και των όμορων Δήμων μας. Θα αυξήσει τους ρύπους των καυσαερίων και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ευαίσθητη περιβαλλοντικά βορειοδυτική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Γ ι α ό λ ο υ ς α υ τ ο ύ ς τ ο υ ς λ ό γ ο υ ς α π α ι τ ο ύ μ ε:

1. Την κοινή προσφυγή των τεσσάρων Δήμων στο ΣτΕ για την άμεση αναστολή της Υπουργικής Απόφασης για τον νέο Σταθμό Διοδίων Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια ακύρωση της με απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου. Η εν λόγω απόφαση δεν συνοδεύεται από Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπου θα προκύπτουν οι επιπτώσεις του σχεδιαζόμενου σταθμού στο περιβάλλον καθώς και η συμβατότητα του με το πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού των όμορων δήμων Η απόφαση αυτή παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις, την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία όπως επικαλούνται και άλλες παρόμοιες προσφυγές.
2. Την άμεση κατασκευή του κόμβου Κ3 (Ωραιοκάστρου) επί της εξωτερικής περιφερειακής -Εγνατίας οδού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ασφαλούς βασικής πρόσβασης -εισόδου,εξόδου- σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκων και εργαζομένων στους Δήμους μας.
3. Την επέκταση και σύνδεση με την εξωτερική περιφερειακή-Εγνατία οδό της γραμμής του Μετρό και τη δημιουργία Τερματικού Σταθμού Μετεπιβίβασης (P+R) στον κόμβο Κ3 σε συνδυασμό με την κατασκευή του, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, συνδυάζοντας το ΙΧ. με τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς-σταθερής τροχιάς(Μετρό) όπως πχ. στον σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας /Αττικής οδού.

Απαιτούμε την ελεύθερη πρόσβαση στην εργασία, ανθρώπινες συνθήκες ζωής και καθαρό περιβάλλον ενάντια σε πολιτικές επιλογές που επιβαρύνουν οικονομικά και περιβαλλοντικά την περιοχή μας δημιουργώντας μη αναστρέψιμα προβλήματα στους πολίτες των Δήμων μας.

Με τιμή
Ανέστης Πολυχρονίδης Δ.Σύμβουλος
π.Αντ/χος Τεχνικών Έργων Δ.
Πολυχρονιδης,polixronidis

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.