Τοποθέτηση της προέδρου δημοτικού συμβουλίου για τις τηλεδιασκέψεις

Ανακοίνωση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευ. Δρόσου, σχετικά με την αναγκαιότητα σύγκλισης των Συλλογικών Οργάνων μέσω τηλεδιάσκεψης

• Η συγκυρία απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους.
• Η επιστροφή μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και η σοβαρή πιθανότητα για αυξημένη διασπορά των κρουσμάτων οφείλει να θέτει όλους μας σε επιφυλακή.
• Τις επόμενες εβδομάδες, μάλιστα, αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων. Όπως αναφέρθηκε και από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Αρκουμανέα, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση κατά το προσεχές διάστημα καθώς η Β. Ελλάδα και ειδικά η Κεντρική Μακεδονία παρουσίασαν σημαντική αύξηση κρουσμάτων.
• Η ευθύνη ενώπιον των συμπολιτών μας μάς βαραίνει όλους.
• Χρέος μας, η καλύτερη δυνατή λήψη των αναγκαίων μέτρων.
• Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για την ασφαλή και σύννομη διεξαγωγή των Συλλογικών Οργάνων.
• Προς αυτή την κατεύθυνση, η διεξαγωγή του Δ.Σ. μέσω τεχνικά άρτιας τηλεδιάσκεψης η οποία μεταδίδεται και ζωντανά είναι η πλέον ενδεδειγμένη και δια νόμου διαδικασία. Στο συγκεκριμένο μάλιστα Δ.Σ. θα χρησιμοποιηθεί το πληροφοριακό σύστημα “Ψηφιακή Κάλπη Ζευς” του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ, το οποίο διασφαλίζει την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Επιπλέον, όσοι έχουν δηλώσει υποψηφιότητες για τον “Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης” θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν σε όλο το σώμα τον εαυτό τους και τους στόχους τους ζωντανά μέσω τηλεδιάσκεψης.
• Επιπρόσθετα, ουδέποτε αποκλείστηκε η διαδικασία των ερωτήσεων προς τη διοίκηση μέσω τηλεδιάσκεψης και επομένως και σε αυτή τη συνεδρίαση θα συζητηθούν κανονικά τα καίρια ζητήματα που σας απασχολούν.
• Κατά το προηγούμενο διάστημα, να τονιστεί ότι προτιμήσατε την τηλεδιάσκεψη αντί της δια περιφοράς διεξαγωγής του Δ.Σ. Τώρα, λοιπόν, που η συγκυρία απαιτεί μεγαλύτερη ακόμη προσοχή από όλους μας η τηλεδιάσκεψη κρίνεται ως η πλέον κατάλληλη διαδικασία σε σχέση με τη δια ζώσης διεξαγωγή.
• Τέλος, να θυμίσουμε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων του μητροπολιτικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, τα Δ.Σ. διεξάγονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.
Κατόπιν όλων των παραπάνω, καλώ όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπως και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να παραστούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2020, όπως καθόλα νόμιμα αναφέρεται στην πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας καλώ όλους να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να προσέλθετε με αίσθημα ευθύνης στην προσεχή τηλεδιάσκεψη.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς,
Ευαγγελία Δρόσου
Πρόεδρος Δ.Σ. Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.