Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή»
Εθελοντική αιμοδοσία δήμου Ωραιοκάστρου
Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δραστηριοποίησης ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς συνδιοργάνωσαν με την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 στο δημοτικό κτίριο «Ι. Καποδίστριας» ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από την κινητή μονάδα αιμοληψίας του τμήματος Αιμοδοσίας του Θεαγενείου συγκεντρώνοντας φιάλες αίματος που θα ενισχύσουν τόσο τη δυναμική της Τράπεζας Αίματος του δήμου Ωραιοκάστρου, όσο και της ΕΠΩΦ, οι οποίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης αίματος, προσφέροντας το πολύτιμο αυτό αγαθό σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση αυτή τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής. «Δίνοντας κανείς αίμα σήμερα, βάζει στη διαθήκη του τη σωτηρία τη δική του, όταν και αν χρειαστεί. Ελπίζουμε τις επόμενες φορές η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας», είπε ο κ. Γαβότσης.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Πέτρος Αταμιάν τόνισε ότι για όσο υπάρχουν εθελοντές αιμοδότες, η φλόγα αλληλεγγύης δεν θα σβήσει ποτέ. «Όλοι αυτοί αξίζουν τα συγχαρητήρια μας και την ευγνωμοσύνη μας! Χάρη στη δική τους ανιδιοτελή προσφορά, εκατοντάδες συμπολίτες μας μπορούν να σωθούν», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου και πρόεδρος της ΕΠΩΦ, Ηρακλής Τσακαλίδης χαρακτήρισε την αιμοδοσία πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας τονίζοντας ότι τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές. «Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι συνεπώς πράξη ζωής, κοινωνικής αλληλεγγύης και ελπίδας», ανέφερε.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων
IMG_5412.JPG

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.