Το γαϊτανάκι της καύσης – Η παρέμβασή μας στο Υπουργείο ΜΑΘ -Δηλώσεις τριών Δημάρχων

Πρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης

 Το γαϊτανάκι της καύσης – Η παρέμβασή μας στο Υπουργείο ΜΑΘ

 

Μέσω της παγκόσμιας πανδημίας  και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η διάδοσή της,  μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας (στην υγεία, στην εργασία του κτλ), την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 στις  12 το μεσημέρι,  αντιπροσωπεία 10 μελών από τους συλλόγους-σωματεία που συμμετέχουν στην ¨Πρωτοβουλία¨,  βρέθηκε   στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, για να παραδώσει το ψήφισμα που έχουν υπογράψει   97 (σήμερα 100 και συνεχίζουμε) σύλλογοι, σωματεία και φορείς κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας  Θεσσαλονίκης.

Το Υπουργείο δεν είχε δεχτεί τη συνάντηση με δύο αντιπροσώπους μας, λόγω COVID19.  Έτσι η αντιπροσωπεία έκανε την παράστασή της, έξω από το χώρο το Υπουργείου (Επί της Αγίου Δημητρίου ) τηρώντας όλα τα μέτρα λόγω COVID 19 (συνάθροιση μέχρι 10 άτομα, απόσταση 2 μέτρων, μάσκες , γάντια κλπ.)

Η αντιπροσωπεία  τοιχοκόλλησε το ψήφισμα, κρέμασε ένα πανό με το μήνυμα ¨ ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ¨,  ¨χόρεψε¨ το γαϊτανάκι κατά της καύσης φωνάζοντας συνθηματικά, αυτά που υπογράφτηκαν στο ψήφισμα και στο τέλος έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ που παρευρέθηκαν, τα οποία και ευχαριστούμε για την κάλυψη της δράσης μας.

Χαιρετίζουμε όλους τους συμπολίτες μας, τα μέλη των 100 συλλόγων- σωματείων, που ξεπερνώντας  προβλήματα, συμμετέχουν στον αγώνα  ενάντια στην καρκινογόνα καύση στο ΤΙΤΑΝ, και καλούμε όλους σε ένταση της συμμετοχή  μας, με νέες ποικίλες δράσεις.

Η δύναμή μας μεγαλώνει συνεχώς : 100 σύλλογοι, σωματεία, φορείς κ πάνω 3500 υπογραφές πολιτών στο Avaaz.

Την αναστολή όλων των διαδικασιών που αφορούν στην αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» για καύση RDF – SRF, ζητούν επίσης με αποφάσεις τους και 6 δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης (Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ευόσμου –Κορδελιού, Πυλαίας – Χορτιάτη), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), αλλά και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

 

Το βίντεο από τη δράση μας και δηλώσεις της αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας:

Δείτε εδώ  το ψήφισμα και τους συλλόγους (συνεχής ροή)

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, που αντιπροσωπεύει το σύνολο των Δήμων της Επικράτειας και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, με ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των οργάνων τους, ΖΗΤΟΥΝ την ΑΝΑΣΤΟΛΗ κάθε ενέργειας του ΥΠΕΝ που δρομολογεί την καύση απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ», προκειμένου να τεθεί το ζήτημα σε δημόσια διαβούλευση με συμμετέχοντες επιστημονικούς φορείς, αιρετούς, συλλογικότητες και τους πολίτες.
Η ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 6/4 και η ΠΕΔΚΜ την Τετάρτη 8/4, με την υπεύθυνη στάση τους, απέδειξαν ότι η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, σε μια περίοδο πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων και στηρίζει την κοινωνία στη μάχη με τον «αόρατο εχθρό» και ταυτόχρονα δεν αιφνιδιάζεται και δεν ολιγωρεί σε πρωτοβουλίες και αποφάσεις που επηρεάζουν το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών και ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ.

Τρεις Δήμαρχοι τοποθετούνται κατά της καύσης:

Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δεμουρτζίδης
Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Κυρίζογλου
Δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού, κ. Μανδαλαρινός

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.