Το Διοικητικό Δικαστήριο επικύρωσε απόφαση της ΕΠΑ για επιβολή προστίμου στην ΑΤΗΚ ύψους €390.000

[ad_1]

Το Διοικητικό Δικαστήριο με σχετική απόφαση του απέρριψε την προσφυγή της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), επικυρώνοντας κατόπιν διεξοδικής και λεπτομερούς ανάλυσης, την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού για επιβολή διοικητικού πρόστιμου προς την ΑΤΗΚ ύψους €390.000 λόγω παράβασης του νόμου περί Προστασίας του Ανταγωνισμού, ως αποτέλεσμα της απόφασής της να φράξει τις υπερτιμημένες κλήσεις από χρήστες της προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας προς ζημία των καταναλωτών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ανάγεται στο 2007, όταν η εταιρεία Golden Telemedia Ltd υπέβαλε στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού καταγγελία περί καταχρηστικής εκμετάλλευσης της δεσπόζουσας θέσης της Α.ΤΗ.Κ., ισχυριζόμενη ότι η ΑΤΗΚ κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, ηρνείτο να παρέχει στους πελάτες της Golden Telemedia που αγόραζαν προπληρωμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας “so easy”, πρόσβαση στις υπηρεσίες τηλεπληροφόρησης που προσέφερε η Golden Telemedia.

Αντικείμενο της προσβληθείσας απόφασης της Επιτροπής, από μέρους της ΑΤΗΚ ήταν η ανάκληση της απόφασης της Επιτροπής με ημερομηνία 27.1.2014, με την οποία η Επιτροπή είχε αποφασίσει να ανακαλέσει την αρχικώς ληφθείσα απόφασή της, με αριθμό 39/2012 και ημερομηνία 3.9.2012, στη βάση της οποίας είχε επιβάλει στην ΑΤΗΚ συνολικό διοικητικό πρόστιμο €390.000, λόγω παράβασης του νόμου περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμου.

Το Δικαστήριο, έκρινε ως αβάσιμους τους προβαλλόμενους λόγους ακύρωσης, απέρριψε την προσφυγή της ΑΤΗΚ, και επικύρωσε την απόφαση της Επιτροπής για επιβολή διοικητικού προστίμου €390.000.

The post Το Διοικητικό Δικαστήριο επικύρωσε απόφαση της ΕΠΑ για επιβολή προστίμου στην ΑΤΗΚ ύψους €390.000 appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.