Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προσφέρει εισιτήρια σε μειωμένη τιμή

[ad_1]

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προσφέρει εισιτήρια σε μειωμένη τιμή

Εισιτήρια σε ελκυστικές τιμές, που εκκινούν από

5 €, παρέχει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σταθμίζοντας τις επιπτώσεις της τρέχουσας συγκυρίας, ο πολιτιστικός οργανισμός της Βόρειας Ελλάδας υιοθετεί νέα τιμολογιακή πολιτική και προσφέρει τη δυνατότητα να παραμείνουν κοινωνοί εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας και  καλλιτεχνικής αξίας όσοι επωμίζονται το κύριο βάρος της οικονομικής κρίσης και απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό.

Η νέα πολιτική, η οποία αφορά μόνο στις ίδιες παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής και όχι στις φιλοξενούμενες εκδηλώσεις τρίτων, απευθύνεται σε εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, φοιτητές, σπουδαστές και νέους. Κύρια επιδίωξη είναι να διασφαλιστεί ότι η μουσική και οι άλλες μορφές τέχνης θα συνεχίσουν να διαχέονται σε όλους, δίχως περιορισμούς και δεσμεύσεις.

Υπό το πρίσμα αυτό, είχε προηγηθεί η διάθεση 300 δωρεάν εισιτηρίων σε ανέργουςγια τη γενική δοκιμή της διάσημης όπερας «Aΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι στις 13 Οκτωβρίου.

Η προσφορά χαμηλότερων τιμών εντάσσεται στη φιλοσοφία εξωστρέφειας και κοινωνικής ευαισθησίας που έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει από την άνοιξη του  2016 η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής, μέσω παρεμβάσεων σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, υπαίθριων συναυλιών ανοιχτών στο ευρύ κοινό, επίκαιρων εκδηλώσεων λόγου με δωρεάν είσοδο και συνεργασιών με πλήθος φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

Οι νέες κατηγορίες

Αναλυτικότερα, ο ΟΜΜΘ θεσπίζει νέες κατηγορίες εισιτηρίων με ειδικές τιμές, μειωμένες σε ποσοστό από 35% έως 50%, σε σχέση με τις κανονικές τιμές. Οι εκπτώσεις παρέχονται για όλες τις θέσεις, ακόμη και για την Α΄ ζώνη, που καταλαμβάνει την πλατεία της Αίθουσας Φίλων Μουσικής (κτήριο Μ1) και την πλατεία της Αίθουσας Αιμίλιος Ριάδης (κτήριο Μ2). Στις νέες κατηγορίες εντάσσονται οι ακόλουθες ομάδες:

  • Κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης. Η εν λόγω κάρτα χορηγείται από το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων με εισοδηματικά κριτήρια, στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (ν. 4320/2015). Είναι απαραίτητη η επίδειξή της.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.