«Το Μελισσοχώρι διαφορετικά»

«Περπατώ και γνωρίζω»
Νέα πεζοπορία του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου
Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο «Το Μελισσοχώρι διαφορετικά» για την Κυριακή 19 Απρ 2015. Η διαδρομή περιλαμβάνει την είσοδο του χωριού από τον δρόμο Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου (40°45’49.2″N 22°54’40.3″E) – Κατασκηνώσεις Κρυονερίου – ‘‘Αθάνατο Νερό’’ – Παρεκκλήσι Αγ. Παρασκευής – 3 Τοξωτά Γεφύρια – Εκκλησία Χωριού – Πλατεία – Επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης Δρυμού.
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου» αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας – γνωριμίας μεταξύ των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία μέλη και φίλοι του συλλόγου θα δουν τη σύγχρονη ιστορία του χωριού, θα γυρίσουν 100 χρόνια πίσω και θα μιλήσουν για τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο από την “θέση” του τότε Αρχιστρατήγου Κωνσταντίνου, θα επισκεφτούν τοξωτά γεφύρια και μερικά από τα πολλά παρεκκλήσια του, θα δουν λίγους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, θα δουν ιερά κειμήλια και θα ακούσουν την ιστορία του Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου (1750) από τον εφημέριο του, θα περιηγηθούν στο κέντρο του χωριού και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Επιπρόσθετα ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στο Μελισσοχώρι στην Νότια είσοδο του χωριού επί του δρόμου Ωραιοκάστρου – Μελλισοχωρίου (40°45’49.2″N 22°54’40.3″E) την Κυριακή 19 Απρ 2015 στις 11.00 π.μ. και η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε μήκους 5,5 χλμ φαίνεται στο σύνδεσμο: (Πατήστε στο παρακάτω link Ctrl+Κλικ για χρήση της Σύνδεσης)
https://www.google.gr/…/@40.7688…/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e2…
Για τη διευκόλυνση των μετακινουμένων από το Ωραιόκαστρο στο Μελισσοχώρι και για όσους επιθυμούν θα γίνει ενωρίτερα στις 10:30 συγκέντρωση στο πάρκο του «Καλόγερου», προκειμένου να γίνει αξιοποίηση της μεταφορικής ικανότητας των διατιθεμένων ΙΧ οχημάτων και να εξυπηρετηθούν περισσότεροι περιπατητές και όσοι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο.
Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…
image
Πολιτιστικος
Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:
https://sites.google.com/site/periballontikosoreokastrou
https://www.facebook.com/perivallontikosoraio?fref=ts
e-mail: [email protected]
6E315E3F-E33B-410B-B832-3B292DFEBB04
C79122C2-D5B3-4498-B02A-4C1659B9409A

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.