Το μηχάνημα αυτό ταξινομεί χιλιάδες βότσαλα ανάλογα με τη γεωλογική τους ηλικία

[ad_1]

Το Jller είναι μία δημιουργία των Benjamin Maus και Prokop Bartonicek, ένα μηχάνημα που διαλέγει και ταξινομεί βότσαλα που είναι απλωμένα επάνω σε μία επίπεδη επιφάνεια. Χωρίς να υπάρχει ανθρώπινο χέρι για να βοηθήσει, το Jller αναλύει την εμφάνιση του κάθε βότσαλου και μετά προχωρά στο σορτάρισμά του, για να το τοποθετήσει μαζί με τα όμοιά του που έχουν την ίδια γεωλογική ηλικία.

rocks-1

Όλες οι πέτρες που διαλέχθηκαν για το project βγήκαν από έναν γερμανικό ποταμό που έδωσε και το όνομά του και στο μηχάνημα, βότσαλα που προήλθαν είτε από διάβρωση στις ‘Αλπεις, είτε έφτασαν εκεί από παγετώνες. Επειδή η ηλικία των δειγμάτων αυτών είναι γνωστή, είναι σχετικά εύκολη η διαδικασία να ταξινομηθεί η κάθε πέτρα, αλλά και πάλι μιλάμε για μία εντυπωσιακή λειτουργία. Το Jller αναλύει σε κάθε πέτρα, το σχήμα, το χρώμα, τις γραμμές, τις σχήματα, αλλά και την υφή της επιφάνειας.

rocks-4

Το project είναι μέρος μίας εν εξελίξει έρευνας που γίνεται επάνω στο χώρο της βιομηχανικής αυτοματοποίησης αλλά και της γεωλογικής ιστορίας και παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην έκθεση “Ignorance” στην Πράγα.

The post Το μηχάνημα αυτό ταξινομεί χιλιάδες βότσαλα ανάλογα με τη γεωλογική τους ηλικία appeared first on Digital Life.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.