Το νερό του Δρυμού και οι καταγγελίες Παπακωνσταντίνου- Γαβότση έγιναν θέμα

Με τις πρόσφατες καταγγελίες για την ακαταλληλότητα του νερού στον Δρυμό και στην Μυγδονία από τους υποψηφίους δημάρχους Ωραιοκάστρου Α. Γαβότση και Γ. Παπακωνσταντίνου ασχολήθηκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων φιλοξενώντας δηλώσεις καθηγητών αλλά και του νυν δημάρχου. Δείτε το δημοσίευμα:

Το ζήτημα της καταλληλότητας του νερού στην περιοχή του Δρυμού Μυγδονίας θέτουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Αστέριος Γαβότης.Τις τοπικές αρχές έχει απασχολήσει το ζήτημα και στο παρελθόν, λόγω της ύπαρξης νιτρικών στα εδάφη της περιοχής και στον υδροφόρο ορίζοντα, εξαιτίας των λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες.

Οι κ. Παπακωνσταντίνου και Γαβότσης επικαλούνται εισαγγελική παρέμβαση που είχε γίνει το 2012 και επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή για μη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος επισημαίνει πάντως ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κατανάλωσης του νερού της εν λόγω περιοχής από τους πολίτες.
«Το πρόβλημα το εντοπίσαμε το 2012, οπότε ενημερώσαμε τον κόσμο να μην καταναλώνει το νερό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν νέες γεωτρήσεις εντός του 2013, από τις οποίες προέκυψε κατάλληλο νερό χωρίς νιτρικά. Κάποιες από τις προϋπάρχουσες γεωτρήσεις έκλεισαν και κάποιες όχι, καθώς οι μετρήσεις τους βρίσκονται σε οριακά επίπεδα», είπε ο κ. Σαραμάντος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Επίσης, διευκρίνισε ότι ύστερα από τρεις επαναληπτικές μετρήσεις, η τελευταία των οποίων έγινε εντός του Μαρτίου, τα όρια των νιτρικών διαμορφώνονται κάτω του ορίου των 50 miligram ανά λίτρο. Γνωστοποίησε τέλος ότι την ερχόμενη Κυριακή, σε επίσημη λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στον Δρυμό, ο πληθυσμός θα ενημερωθεί ότι μπορεί να καταναλώνει το νερό.
Ωστόσο, ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Φυτιάνος επισημαίνει ότι το πρόβλημα της περιοχής είναι γνωστό εδώ και χρόνια και τονίζει πως αν και το όριο των 50 miligram ισχύει, ενδείξεις από 25 miligram και πάνω θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν ώστε να αναζητούνται εναλλακτικές γεωτρήσεις και νέα μέτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.