Το ξεχωριστό μονοπάτι της Αγίας Παρασκευής στη Νεοχωρούδα Ωραιοκάστρου,βίντεο

φυση

Το ξεχωριστό μονοπάτι της Αγίας Παρασκευής στη Νεοχωρούδα Ωραιοκάστρου

Αυτή η διαδρομή δεν είναι σαν τις άλλες της περιοχής έχει κάτι ξεχωριστό!

Η ποικιλία που έχει σε βάζει σε περιέργεια να δεις τι είναι παρακάτω ….. Αυτό που μου άρεσε από μικρός ήταν να χαράζω τα δικά μου μονοπάτια , να βρίσκω μέσα από εμπόδια δρόμους για να επιστρέφω από εκεί που ξεκινούσα …..

Με μόλις 4,5 χλμ. σχεδόν μια ώρα και σαράντα λεπτά . Είναι μια κυκλική διαδρομή γύρω από το μικρό βουνό που ξεκινά από την Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και φτάνει έως το Πεντάλοφο. Αφετηρία το όμορφο Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής Νεοχωρούδας, ακριβώς πάνω από τα ξύλινα παγκάκια. Δεν έχει μονοπάτι, χαράζουμε την απότομη σε ανηφόρα διαδρομή , σε λίγα λεπτά φτάνουμε στην κορυφή του μικρού βουνού όπου η θέα είναι υπέροχη.
Εκεί έχει δρόμο και λίγο λοξά αριστερά βρίσκουμε μονοπάτι καθοδικό που οδηγεί σε απότομη κατηφόρα. Όλο κάτω δεξιά μπαίνουμε στο δάσος, μέσα εκεί το μονοπάτι γίνετε πανέμορφο .
Σε λίγο το μονοπάτι πέφτει μέσα στο ρέμα κοντά σε μικρό φράγμα το όποιο το περνάμε από πάνω . Εκεί κοντά αν έχει νερό βρίσκετε ένας υπέροχος καταρράκτης , μετά περνάμε απέναντι από τσιμεντένια σκαλιά και σε λίγο δεξιά έχοντας στον νου μας το βουνό να είναι στο δεξί μας χέρι , το μονοπάτι μας οδηγεί και σε αλλά 2 μικρά φράγματα σε λίγο το μονοπάτι κόβετε από το ρέμα και συνεχίζει πάλι ανοδικά .
Όλο επάνω και θα βγούμε στο δασικό δρόμο με ταμπέλα δίπλα στο μεγάλο φράγμα της Νεοχωρούδας όπου καταλήγουμε δεξιά στο δρόμο και πάλι εκεί όπου ξεκινήσαμε στην Αγία Παρασκευή . “Προσοχή ! οι πεζοπορίες να γίνονται , πάντα με παρέα , τον κατάλληλο εξοπλισμό και καλή φυσική κατάσταση !!!”

Φωτιάδης Νίκος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.