Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην 4η θέση μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων στην κατάταξη του CWUR

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην 4η θέση μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων στην κατάταξη του CWUR

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κατάταξης του Κέντρου Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων- Center for World University Rankings (CWUR) για το έτος 2022-23, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την 4η θέση σε εθνικό επίπεδο και την 709η θέση παγκοσμίως μεταξύ 2.000 πανεπιστημίων, τα οποία ξεχώρισαν από 19.788 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται στην 670η θέση παγκοσμίως στον τομέα της ερευνητικής επίδοσης.

Η κατάταξη αυτή αποτελεί σημαντική διάκριση για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παράγεται στο Ίδρυμα, καθώς το Κέντρο Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων (CWUR) δημοσιεύει τη μοναδική παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων που μετρά την ποιότητα της εκπαίδευσης και της έρευνας καθώς και το κύρος των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων. Πιο συγκεκριμένα, οι δείκτες που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων εστιάζουν στους εξής τομείς: ποιότητα εκπαίδευσης, επαγγελματική αποκατάσταση αποφοίτων, διακρίσεις, έπαθλα και βραβεία καθηγητών και ερευνητών, ερευνητική επίδοση.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε το αρχείο της κατάταξης:

https://cwur.org/2022-23.php.

Η κατάταξη όλων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (2022-2023) σύμφωνα με το Κέντρο Παγκόσμιων Πανεπιστημιακών Κατατάξεων

foititikanea.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.